Ik zie ze -ook door mijn werk in ouderenzorg- steeds weer; vriendinnen en collega’s die hun telefoon in hun beha steken, of die hun pieper in het borstzakje steken. Ook bij mannen lijkt die vermaledijde borstzak favoriet voor hun telefoon. Waarom?!?

  • “Het is lekker makkelijk, dan hoef ik geen tasje mee te nemen.”
  • “Als ik uitga, stop ik mijn geld aan de ene kant en mijn mobieltje aan de andere kant.”
  • “Als ik een leuk jurkje aan heb, zitten daar geen zakken in om mijn mobiel in te bewaren.”
  • Ah nee joh, zo kan ik lekker snel kijken wie me piept”

Herkenbaar? Ik kan er wel om janken als ik dat zie. En tegelijkertijd denk ik dan aan hoe ik het zelf deed, in een vorig leven… Want waar laat je als vrouw je mobiele telefoon in een kantooromgeving met kantoorkleding aan, waar in de vrouwenversie echt nóóit lekkere diepe broekzakken zitten, zoals mannen dat hebben.

Much has happened since then

Het kostte me vele jaren voordat ik écht wakker werd en begreep dat er verschillende soorten straling bestaan, naast röntgenstraling. De straling van een telefoon wordt elektromagnetische straling genoemd. Telefoon straling houdt in dat wanneer u iemand appt of belt, uw telefoon een onzichtbare connectie – via radiogolven in de lucht – maakt met een zendmast of het mobiele netwerk zoals wifi, 3G, 4G en het nieuwe 5G.

Gelukkig is elektromagnetische straling niet hetzelfde als radioactieve straling. Van radioactieve straling is inmiddels wel bewezen, dat het je cellen beschadigt en daardoor daardoor de kans op kanker vergroot. Elektromagnetische straling (gsm straling) heeft deze eigenschap niet, maar warmt het lichaam wel continue extra op. Dit gebeurt lokaal, maar natuurlijk ook door alle apparaten die we aan een stekker in de muur pluggen aan te laten staan (standby). De overheid beperkt de telefoon straling met zogeheten blootstellingslimieten. Maar goed, we weten allemaal hoeveel beter de overheid voor het bedrijfsleven dan voor ons ons zorgt.

Er zijn plenty wetenschappelijke onderzoeken gedaan met zeer alarmerende uitkomsten:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789302/

Mijn voormalige collega Carlijn Hermes, heeft een fijn bedrijf opgericht waarbij ze consumenten bewust maakt over de sociale en psychologische effecten van hun (veelvuldig) mobiel verkeer. https://www.smartlifeacademy.nl. Ik adviseer je om dáár eens een kijkje te gaan nemen.

Ik ga hier geen technisch verhaal van maken, daar kun je makkelijk naar googelen. Maar ik wil je wel bewust maken dat je het niet zomaar voor lief moet nemen als iemand tegen je zegt; “ach joh, dat kan geen kwaad”. Als zélfs telefoonverkopende bedrijven het volgende op hun site zetten, dan wéét je al dat het ‘stinkt’.

Straling mobiele telefoon beperken

Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over 5G straling, of telefoonstraling in het algemeen, helpen wij u toch graag een handje om blootstelling aan straling – in welke vorm dan ook – zoveel mogelijk te voorkomen. Straling beperken doet u zo:

1. Schakel automatisch verbinden met internet uit.
2. Houd uw mobiele telefoon buiten uw slaapkamer.
3. Zet uw mobiele telefoon ’s nachts op vliegtuigstand. 
4. Gebruik uw mobiele telefoon voornamelijk bij goed bereik.
5. Beperk telefoon straling door uw mobiele telefoon niet voortdurend aan de oplader te hangen.

(Bron: United Consumers)

Dames – en heren!- hou alsjeblieft je mobiele telefoon zoveel mogelijk weg van je lichaam, en vooral weg van je borsten/borstgebied!

Ons mobieltje fungeert als onze buitenboordhersenen; je voert er je agenda in, je kunt ermee op internet, je checkt weerplaza, je mail, je socials, of je speelt een spelletje of houdt het nieuws bij op een loos moment. Maar denk je wel genoeg na over jouw veiligheid?

Mobiele -smart- apparaten werken alleen maar door en met (elektromagnetische en wifi) straling!

Dit moet je echt even weten:

  1. Mobiele telefoons zijn als radio’s die microgolven uitstralen: ze hebben een elektromagnetisch veld dat niet direct in contact zou moeten staan met het lichaam.
  2. Het zachte vetweefsel van de borst absorbeert deze straling.
  3. Er zijn steeds meer gevallen bekend van jonge vrouwen met borstkanker op een ongewone plek in de borst: direct onder de huid, daar waar ze hun mobiele telefoons in hun beha droegen. In de families van deze vrouwen blijkt bovendien opvallend weinig (of zelfs geen) borstkanker voor te komen.
  4. Artsen geven het advies om voorzorgsmaatregelen te nemen: vrouwen wordt afgeraden om hun mobiele telefoon in hun beha te dragen.
  5. Vooral jonge vrouwen blijken gevaar te lopen als ze hun mobieltje in hun beha dragen.

Dit wetende, is het toch schandalig als je ziet dat de hema een Decolleté Portemonnee verkoopt. Om aan je beha of bikini te clippen, om je geld in op te bergen, en we weten allemaal dat vrouwen hier ook hun mobiel in stoppen.

Bij een thermografische opname zien we een enorme asymmetrie in de borsten bij vrouwen die langere tijd hun mobiele telefoon in hun bh gedragen hebben. En asymmetrie duidt altijd op een (voor)stadium van schade!

Lieve, lieve mensen die dit blog lezen; je hoeft het niet van mij aan te nemen, doe zelf je onderzoek en word wijzer dan je vandaag was. Een wereld waarin we ons zoveel mogelijk beschermen tegen de schadelijke invloeden van ál die gemaksvoorwerpen, is mogelijk; en begint bij jezelf.

marielle van tienen happy healthcare

Marielle van Tienen

Specialist Vrouwen- en Borstgezondheid, Therapeut Manuele Lymfedrainage, Lichaamsthermograaf bij Happy Healthcare

Biedt Manuele Lymfedrainagetherapie, Thermografie en (leefstijl)advies om je (borst)gezondheid te optimaliseren en biedt hulp bij hormoon- en voedingsproblemen.

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare

Vergelijkbare berichten

2 reacties

    1. Beste Herma, dank voor je reactie. Het spijt me dat jij dit zo ervaart. Omdat ik vaak op zondag werk, zowel in mijn praktijk als freelance in ouderenzorg, stel ik de nieuwsbrief meestentijds op een ander moment in de week op. Ik kies ervoor hem wel op zondag te versturen omdat ik van mijn klanten in consult hoor dat zij dit moment als voor zichzelf zien, vrij van ‘normale gezinsbezigheden’ en dan op hun gemak de mail kunnen lezen.
      .
      Overigens zie ik in de bijbel, en met name Paulus, toch echt signalen over hoe we kunnen omgaan met de sabbat of zondag of welke (feest)dag dan ook. Zie bijvoorbeeld Romeinen 14 en Kolossenzen 2, waarin gesproken wordt over het veroordelen en verdraagzaamheid van gelovigen, wanneer ze in deze zaken niet dezelfde zienswijze hebben.
      .
      Ik respecteer jou voor je keuze zondagsrust in ere te houden. Voor mij is elke dag van de week een dag om goed te doen en voor anderen te zorgen die dat zelf niet (meer) kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.