Massage bij kanker korte cursus voor naasten

Een korte cursus massage voor je geliefde met kanker

Waarom is massage bij kanker heilzaam?

Iedereen heeft behoefte aan ontspanning. Even een moment waarin niets van je gevraagd wordt, waarin je niets hoeft. Dat geldt zeker als je ziek bent, midden in de behandelingen zit of als je kampt met de late(re) gevolgen van de behandelingen. Aanraking is een eerste levensbehoefte en de juiste aanraking door een vertrouwd persoon geeft diepe intense ontspanning.

Massage is heel heilzaam voor mensen met kanker, mits de massagetherapeut getraind is in deze specialisatie. Door training beschikken zij over de kennis om een veilige en verantwoorde massage te geven, tegemoetkomend aan de wensen van -en volledig afgestemd op- de ziekte, klachten en conditie van de cliënt.

Gayle MacDonald, grondlegger oncologiemassage (VS)

Wil je zelf je geliefde masseren?

Je partner, familielid, vriend of vriendin heeft kanker. Wat dan? Vaak volgen zware behandelingen. Soms wordt iemand zelfs niet meer beter.

De mensen in de omgeving van iemand met kanker ervaren vaak hoe fijn het kan zijn om iets voor iemand te kunnen doen. Dit kunnen praktische zaken zijn, soms ook “er zijn” voor de ander in een klein gebaar. Vaak vraagt men zich echter af wat men dan precies kan doen. Dit kan een machteloos gevoel geven. Zeker als iemand zich erg ziek voelt. Wat kun je doen om iemand zich ‘beter’ te laten voelen?

Aanraking is helend en troostend, helemaal als dat door een geliefd of vertrouwd persoon wordt uitgevoerd. In de praktijk blijkt dat mensen het vaak spannend vinden hoe ze dat dan zouden kunnen doen. Hoe raak je iemand aan die zo zichtbaar veel pijn en verdriet heeft? Hoe kun je iemand ontspanning geven als je het zelf al zo spannend vindt?

Wat een geweldig cadeau kun je je geliefde geven door je angst om te zetten in vertrouwen. Vertrouwen op je eigen kunnen.

Ik kan je daarbij helpen.

In elk stadium van het ‘hebben van kanker’ is massage mogelijk.

  • voor en na de operatie
  • tijdens en na de behandelingen
  • ​als herstel niet meer mogelijk is

Wat heeft je geliefde aan massage bij kanker?

Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandelingen met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laten hun sporen na, zowel geestelijk als lichamelijk. Het brengt zonder uitzondering stress, angst, depressieve gevoelens, pijn en/of slapeloosheid met zich mee. Belangrijk is om te weten dat massage geen genezing biedt, maar significant bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Het brengt intense ontspanning doordat het zenuwstelsel in balans wordt gebracht, het herstel wordt ondersteund en de pijndempende werking.

massage bij kanker happy healthcare

Door de ziekte en behandelingen is je lichaam uit balans. Massage mag deze balans onder geen beding verder verstoren. Dankzij mijn specialistische kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan, kan ik je handvatten geven en leer ik je waarop je moet letten waardoor je de massage afstemt op de lichamelijke en geestelijke conditie van je geliefde.

Massage bij Kanker is een bijzonder lichte massage, waarbij je nog minder druk gebruikt dan jij waarschijnlijk uitoefent als je bodylotion insmeert. Deze zeer ontspannende techniek werkt direct in op het zogenaamde parasympatische zenuwstelsel. Je masseert niet lang (afhankelijk van de conditie van je geliefde ongeveer 10 tot 15 minuten). Een ziek lichaam moet al hard werken om te herstellen van de kanker en de behandelingen. Dit wil je niet nog zwaarder belasten.

Je leert doorlopend rekening te houden met met de conditie van je geliefde. Om jou zo optimaal mogelijke voor te bereiden, nemen we bij de eerste les uitgebreid tijd voor een intake. Vanzelfsprekend krijg jij ook alle tijd om je hart te luchten. De situatie waarin jullie terecht zijn gekomen is niet niks.

Ik voel me voor het eerst in máánden weer mens, in plaats van een vehikel voor een ziekte.

Cliënt, terwijl ze de ontspanning op zich laat inwerken

Belangrijk om te weten

Volg de door de arts en/of oncologietherapeut meegegeven richtlijnen strikt op.

Massage is een goede manier om je geliefde met kanker te ondersteunen. Het kan pijn verzachten, slaap verbeteren en angst verminderen. Het geeft een moment van ontspanning en intimiteit! Mits goed uitgevoerd! Daarnaast is het een fijne manier om iets voor iemand te kunnen betekenen.

Massage is niet zo moeilijk als vaak gedacht wordt. Je hoeft hier niet meteen aan ingewikkelde technieken door een professionele masseur te denken. Iedereen kan masseren! Daarom bied ik deze cursus aan, waarin je hele eenvoudige technieken leert om jouw geliefde met kanker op een veilige en ontspannen manier een zachte massage te geven.
Deze deze cursus geef ik ook in groepsverband of individueel, zelfs bij jou thuis. Het grote voordeel daar van is dat je dan ook zelf kunt voelen wat de bedoeling is en je direct feedback krijgt als jij je techniek nog kunt verbeteren.

Deze massagetechniek is vanwege het intens-ontspannende karakter, ook geschikt voor mensen met Burn-Out klachten, hoog-gevoeligheid of ernstige overspannenheid.

Wil je meer informatie over massage bij kanker of persoonlijk advies? Maak dan een afspraak of stuur me een whatsapp via de knop op deze pagina. Dan kan ik je informeren welke behandeltechniek(en) tot het beste resultaat leidt/leiden.

Zet vandaag nog de eerste stap naar een ontspannen lichaam en geest!

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare