Spring naar inhoud

Leefstijl

Iedereen kan zijn/haar gezondheid verbeteren

Ook jij kunt je weer gezond en gelukkig voelen en ik geef je de handvatten die je helpen dit voor stap aan te pakken waardoor je weer fit genoeg wordt om te kunnen doen wat jij graag wilt. Ik heb geleerd -en ervaren- dat onze moderne manier van leven wel voor veel gemak zorgt, maar ons ook ziek maakt. Jij gaat je gezonder en gelukkiger voelen als je je leefstijl meer in lijn brengt met waar je lichaam om vraagt.

Je baalt al als je merkt dat je één van deze zinnen uitspreekt, laat staan als er twee of méér op jou van toepassing zijn:

  • Ik ben vaak zo moe en grote en kleine kwaaltjes beginnen op te spelen.
  • Ik wil van alles doen, maar ik heb er gewoon geen energie voor.
  • Het lijkt alsof de aftakeling al is begonnen; ik ben er verdorie gewoon nog te jong voor!
  • Mijn gewrichten doen zeer; ik heb ineens allergieën waar ik vroeger nooit last van had. Net als die opgezette buik en mijn benen zwellen op 's avonds.
  • Ik heb steeds maar weer die jeuk waar ik maar niet tegenaan kan krabben. Ik word er gék van!
  • De dokter zegt dat mijn bloeddruk (of suiker of gewicht of cholesterol) te hoog is, of dat ik moet leren leven met lypoedeem.
zorgen happy healthcare
zorgen happy healthcare
  • Je wéét dat je eigenlijk beter voor jezelf en je gezin kan zorgen. Je vraagt je af of je jouw kinderen eigenlijk wel het goede voorbeeld geeft.
  • Je weet gewoon niet waar je moet beginnen vanwege alle tegenstrijdige adviezen!
  • Waar moet je trouwens de tijd vandaan halen om uit te zoeken wat je kunt doen om gezonder te worden. Je komt nu al tijd tekort en dan moet je zeker ook nog langer in de keuken staan?
  • En wanneer moet je in hemelsnaam dan nog naar de sportschool?

Dan is het hoog tijd voor een Zelfzorgverlener!

Wat krijg je als je voor mij kiest?

Ik ben een kei in het scheiden van hoofd- en bijzaken, zodat je begint met de stappen die je de meeste winst opleveren. Ik help je jouw doelen te bereiken. Oh, en ik doe niet aan standaard; bij mij krijg je altijd maatwerk! Jij bent immers uniek. Ik werk volgens de principes van leefstijlgeneeskunde; ik kijk met je naar je voeding, je bewegingspatroon, de mate van stress die je in je leven ervaart, enzovoorts. Wanneer ik het plaatje compleet heb geef ik je een gedegen persoonlijk advies in praktische stappen.

Neem je lijf en leven in de hand; je eigen twéé handen! Als wij klaar zijn, maak je bewuste keuzes, stel je prioriteiten en geniet je bewust van iedere dag. Het is namelijk jóuw leven en jíj bepaalt hoe je leven vorm geeft; wat ervoor zorgt dat je met een goed gevoel opstaat en de hele dag voldoende energie en levenslust hebt.

Een waarschuwing vooraf!

Mijn enthousiasme kan nogal aanstekelijk zijn, voor je het weet denk je ook in bij jou passende beweging, relaxte ontspanning en verantwoorde lekkernijen! Ik moedig je aan, ik juich je toe, ik spreek je moed in en ik beantwoord je vragen.

vragen vragen happy healthcare

Welke voeding past het beste bij je?
Ik neem niet zomaar alles aan en ik kijk kritisch naar je leefstijl qua voeding, stressbeleving, beweging, etc. We vinden uit wat wel en wat niet voor jou werkt, welke tips je praktisch eenvoudig toe kan passen in je (gezins)leven en toch heel effectief zijn, wat is logisch en wat kun je het beste verbannen als mythe en fabel?

Is sporten goed voor je?
Als er één ding is waar we het allemaal over eens zijn; bewegen is goed voor je! Alleen is hardlopen, krachttraining, duursporten, mountainbiken, etc. niet voor iedereen even geschikt. Het soort beweging moet alleen wel bij je passen.

Wat maakt je leven zinvol?
Heb je ook weleens het gevoel dat je geleefd wordt? Dat je van hot naar her loopt te rennen? Dan is mijn eerste advies: Stop! Nu!

Naast voeding en beweging zijn ontspanning en een goede nachtrust een niet te onderschatten factor die bijdraagt aan een gezond leven. Ontspanning bereik je door rust en plezier toe te voegen aan je leven! En wat doen wij? Jij niet alleen; wij allemaal... Wij omringen onszelf met van alles, behalve plezier. Check the news; we houden ons bezig met oorlog, ruzie, haat, geweld, ongeluk, etc. Dat kan anders! Hoe? Daar help ik je bij  .

We vinden uit waar je het blijste van wordt en wat voor jou het beste werkt.

Wat kun je verwachten?

Aanpassing in leefstijl vergt inzicht, bewustwording en tijd. Nieuwe gewoontes hebben tijd nodig om in te slijten.

We gaan in ieder geval 6 maanden met elkaar aan de slag.

Mocht blijken dat we meer tijd nodig hebben, dan laat ik je dat vooraf of altijd tijdig weten. Je komt niet voor verrassingen te staan.

Nul-meting

Ik maak een gezondheidsscan om de belangrijkste pijnpunten in kaart te brengen.
De resultaten en je persoonlijke rapport bespreken we samen. Zo zien we meteen wat jouw sterke punten zijn en aan welke punten we kunnen gaan werken.

6 livesessies

We spreken elkaar maandelijks in mijn kantoor in Zaltbommel of via Skype/Zoom.
Tijdens elke sessie kom je tot nieuwe inzichten, krijg je gerichte adviezen en bouwen we verder aan je gezondheid.
De sessies duren elk anderhalf uur.

Onbeperkt contact

Je kent het vast; op weg naar huis, in de file, of tijdens de een mindful klusje komen vaak belangrijke vragen op. Aarzel dan niet me te mailen of appen!
Zodra ik je bericht zie, krijg je antwoord en jij kunt meteen weer door.
Zolang het traject loopt.

Wil je eerst met kennismaken?

Dan stel ik je vragen over je huidige situatie. Dan kan ik ook je belangrijkste vragen beantwoorden en bepalen we samen of ik je kan begeleiden.

Als we besluiten dat dit traject jou verder gaat helpen, plannen we meteen de eerste sessie.

Deze zes maanden all-in kost 749 euro (incl. btw).
Je kunt ook in termijnen betalen, vraag naar de voorwaarden.

Start chat
1
Waar kan ik je bij helpen?