Massagevormen

De Kracht van Zacht

Ik heb me gespecialiseerd in DE KRACHT VAN ZACHT. Alleen de allerzachtste massagevormen komen via mijn handen. Zoek je sportmassage of een bindweefselmassage, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.

Waarom die allerzachtste massage?

Opgeleid als klassiek homeopaat ken ik de kracht van de allerzachtste impulsen. Hoe sterker de verdunning van een middel, hoe krachtiger het werkt. En zo werkt het precies met massage. Helemaal op een mentaal of fysiek gestresseerd (= ziek) lichaam. Een aangedaan lichaam reageert fantastisch op een gerichte zachte massage. Een ziek lichaam is op een ongewenste manier verkrampt en zal alleen nog maar verkrampter reageren op een (te) ruwe massage. In een acute en chronische gestresste situatie als spanning en ziekte, kan het lichaam een stevige massage helemaal niet aan en zul jij je -na mogelijk een eerste opleving- toch alleen maar zieker voelen.

Zacht is het toverwoord.

De scherpe randjes van chronische pijn nemen af door strelingen

Larissa Meijer (Psycholoog)

Kortgeleden werd een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd waarin de kracht van zachte aanraking op zieke personen (in dit geval mensen met de ziekte van parkinson) vier jaar lang werd bestudeerd. Zeer interessant maar vooral de aanbeveling naar de reguliere kant van het behandelspectrum om vooral zachte therapie toe te passen. Met name déze aanbeveling stal mijn hart: “De huisarts en fysiotherapeut zouden het aan de partners van patiënten met chronische pijn kunnen leren” aldus Larissa Meijer (psycholoog) in een artikel in de wetenschapsbijlage van NRC (https://www.nrc.nl/nieuws/2024/04/10/aanraking-is-een-middel-tegen-pijn-dat-geen-bijwerkingen-heeft-a4195527?t=1713722581). Voor degenen die geen abonnement hebben, heb ik het artikel hier in een filmpje gemonteerd.

Laat dat nou net in mijn aanbod zitten; het aanleren van zachte massagevormen aan partners/mantelzorgers.

Je kunt bij me terecht voor diverse massagevormen

Tarieven van de verschillende therapieën vind je hieronder in de afspraken-tool

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare