Body Remembers Trauma Therapy® & Trauma Release Breathwork

Ontdek de kracht van de snelst werkende en meest effectieve ademhalingstechniek

trauma woman happy healthcare depressed

“We zijn gewend om de lift naar de vijfde etage te nemen, terwijl het probleem zich op de begane grond bevindt.”

Trauma is een gebeurtenis die te snel, te onverwacht en te intens was om er op dat moment (vanuit het lichaam gezien) adequaat op te reageren. Ons lichaam raakte overweldigd en kon zich niet verdedigen op een manier zoals de natuur dit bedoeld heeft. Hierdoor heeft het trauma zich vastgezet in je lichaam.

​​We kunnen gebeurtenissen wel vergeten, maar ons lichaam doet dit niet. Het lichaam slaat het op en ons zenuwstelsel heeft er iedere dag (onbewust) last van. Dit kost energie. Elke dag.

Soms zijn we ons heel duidelijk bewust van een bepaald trauma, soms ook niet. Je voelt dan wel dat er ‘iets’ is dat ervoor zorgt dat je leven niet loopt zoals je graag zou willen, maar je kunt de precieze oorzaak daarvan niet achterhalen. Soms gaat het namelijk om een trauma uit hele jonge jaren of om bijvoorbeeld geboortetrauma of een overerfd trauma van ouders of grootouders. 

Vergeet hierbij vooral ook niet de ‘kleinere’ trauma’s; niet gezien worden als kind, er niet mogen zijn, je gevoelens niet mogen uiten. Dát zijn juist de trauma’s die voor de stille grote schade zorgen. Hierdoor ontstaat een beschermingsmechanisme dat een leven lang voortduurt en waar de kwaliteit van leven enorm onder lijdt.

Je herkent het vast wel als je denkt aan perfectionisme, bewijsdrang, heel hard werken, moeite hebben met ‘nee’ zeggen, jezelf wegcijferen, klein houden, niet durven uiten, enzovoorts. Of je presenteert jezelf als ‘de koele kikker’, je doet jezelf groter voor en je hebt allerlei harde, ‘stoere’ pantsers om je heen gebouwd, zodat je nooit meer zo gekwetst wordt zoals je als kind ooit werd. 

Introductie TRB​

Continu ‘aan’ staan, presteren en klaar staan voor anderen, zorgt al voor chronische stress. Daarbij krijgen we met alle moderne communicatiemiddelen en schermpjes van tegenwoordig in één week meer prikkels te verwerken dan 100 jaar geleden in een heel léven. Je snapt dat we daarvan uit balans raken. We zijn er niet op gebouwd zoveel dagelijkse stress goed te kanaliseren.

Als er dan óók nog onder de oppervlakte, onverwerkte zaken aanwezig zijn, dan is het recept voor ziekte of burn-out compleet. Denk dan bijvoorbeeld aan nare ervaringen in het verleden, traumatische gebeurtenissen, het overlijden van een dierbare, een scheiding, of het langdurig opkroppen en wegdrukken van emoties.

Ik werk graag met Trauma Release Breathwork (TRB®). Een therapievorm bestaand uit zeven krachtige en unieke ademmethodes om op een zeer diep niveau onrust en stress op te ruimen in je lichaam. Dit betreft zowel de dagelijkse stress als dieperliggende, chronische spanning of trauma. Door de ademhaling te bevrijden, bevrijd je ook trauma en opgeslagen energie. Het helpt het lichaam om weer terug te komen in zijn oorspronkelijke, kalme staat van zijn.

Body Remembers Trauma Therapy® & Trauma Release Breathwork®

 • BRTT® en TRB® samen breekt door de vele lagen van lichaams-pantsering heen en bevrijdt mentale, emotionele en fysiologische spanning uit je lichaam, geest en zenuwstelsel.
 • Het versterkt het natuurlijke helingsproces van je lichaam waardoor chronische spanning wordt losgelaten en je systemen op cellulair niveau worden geherstructureerd.
 • Het ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om chronische spanning, zelfbeperkende patronen en emotioneel trauma los te laten. Het opent de weg naar gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

Door dichte en strakke fasciale weefsels in ons lichaam te ontspannen, ontsluiten we vitaliteit en levenskracht en maken we de paden vrij voor onbeperkte energetische stroom.

Body Remembers Trauma Therapy®

Helpt je toegang te verkrijgen tot het lichaamsgeheugen waarin jouw trauma ligt opgeslagen. Hierdoor kun je stress, spanning en trauma loslaten in plaats van het voor altijd vast te blijven houden. 

Trauma Release Breathwork®

Krijg toegang tot 7 van ’s werelds snelst werkende en meest effectieve ademhalingstechnieken die je overal en altijd kunt oefenen om emotionele blokkades te neutraliseren, je zenuwen te kalmeren en je in staat te stellen krachtig en vol energie door het leven te bewegen.

BRTT® & TRB® is een van de veiligste en snelste manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen 

Waarbij kan BRTT® en/of TRB® worden ingezet:

 • Early Life Stress zoals geboortetrauma en vroegkinderlijk trauma
 • Langdurige stress of overbelasting
 • Chronische ziektes (die vaak het gevolg zijn van onverwerkte nare ervaringen)
 • Depressie, burn-out of stress
 • Hoofdpijn of migraine
 • Onverklaarbare vermoeidheid en slaapproblemen
 • Angst- of paniekaanvallen
 • Concentratie- of geheugenproblemen
 • Enzovoorts

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

 1. Voor de sessie vul je een vragenlijst in over o.a. jouw start in het leven en jouw gezondheid, om ervoor te zorgen dat we de sessie samen veilig in kunnen gaan. Ook leg ik je uit wanneer je geen sessie mag ondergaan, bijvoorbeeld als je zwanger bent. 
 2. Je krijgt vooraf informatie over o.a. welke voorbereidingen nodig zijn zoals welke kleding je het beste kunt dragen tijdens de sessie. 
 3. Voordat we aan de sessie beginnen, leg ik je uit wat het lichaamswerk en ademwerk inhoudt, wat je kunt verwachten en hoe ik ervoor zal zorgen dat je je veilig blijft voelen. Natuurlijk mag je vragen stellen.
 4. We gaan rustig aan de slag. Hierbij hou ik rekening met het feit of je al ervaring hebt met lichaamswerk of ademwerk of niet. En hoe spannend je het vindt. Alles kan op jouw eigen tempo. 
 5. Mocht je voor beide methodes kiezen, dan starten we met BRTT en daarna komt TRB. 
 6. Je kunt kiezen voor een losse sessie of voor een pakket van 5 sessies met 20% korting ten opzichte van 5 losse sessies.
 7. We nemen ruim de tijd, ik hou niet ban haasten. Ook na afloop nemen we de tijd om bij te komen en na te praten. 
 8. Je krijgt tips mee voor na de sessie en als het nodig is, is nazorg inbegrepen. 
 9. Mocht je het extra spannend vinden, dan houd ik daar rekening mee en we kijken samen wat gaat en wat nog teveel is. Er is veel mogelijk in overleg. 
 10. Kom je van ver, overleg gerust met de voor de mogelijkheden om in de buurt te blijven overnachten. Zo kunnen we eventueel ook meerdere sessies combineren.

Wat kost BRTT en/of TRB?

Losse sessie BRTT & TRB € 229,- Complete sessies BRTT & TRB na elkaar. Dit duurt gemiddeld 3 uur, maar kan uitlopen naar 4 uur. We nemen de tijd en ruimte die nodig is.

Losse sessie BRTT of TRB € 149,- Complete sessie lichaamswerk óf ademwerk, naar keuze. Dit duurt tussen de 1,5 en 2 uur.

Pakket van 5 sessies € 919,- 5 complete sessies BRTT & TRB, telkens gemiddeld 3 uur, met een uitloop naar 4 uur. In alle rust jouw stress, spanning en trauma’s aanpakken. 20% korting ten opzichte van de prijs van 5x 1 losse sessie.

Wat is trauma en waarom trauma coaching?​

De meeste mensen hebben in de loop der jaren beschermingsmechanismen ontwikkeld om bepaalde pijn of trauma niet te hoeven voelen. Dit kan op latere leeftijd leiden tot fysieke, mentale en/of emotionele klachten. Ooit hadden deze mechanismen hun nut en functie, maar nu dienen ze niet meer en zitten ze je ontwikkeling in de weg. Met trauma coaching door middel van TRB® kun je hier doorheen bewegen en weer contact maken met je werkelijke zelf.

Waarom werkt dit?

Doordat trauma de neiging heeft zich in het lichaam vast te zetten, los je dit probleem met praten niet op. De fysieke blokkades verdwijnen daardoor dus ook niet. En precies dát is waar de trauma coaching techniek TRB® je bij helpt. Met de verschillende ademmethoden laat je via de ademhaling en het in beweging brengen van je lichaam, trauma, spanningen en blokkades op een natuurlijke manier los. Door een verbonden ademhaling kom je op diepere lagen in jezelf, waardoor onbewuste, onverwerkte zaken naar de oppervlakte kunnen komen. Zo kun je laag-voor-laag geblokkeerde energie en (oude) pijn loslaten, waardoor je levensenergie weer meer gaat stromen.

emotioneel trauma diagram happy healthcare brtt trb

Effecten van TRB

✔️Heling van trauma’s
✔️Loslaten van dagelijkse stress, onrust en gejaagdheid
✔️Diep gevoel van ontspanning, innerlijke vrede en rust
✔️Het verhelpt verschijnselen van depressie en burn-out
✔️Het vermindert rug-, nek- en schouderklachten
✔️Het verbetert de kwaliteit van je nachtrust
✔️Het geeft verlichting bij migraine
✔️Het verhoogt je veerkracht
✔️Het helpt je om los te komen van beklemmende emoties en gebeurtenissen
✔️Het ondersteunt je in het loskomen van angsten en fobieën
✔️Het vermindert de effecten van PTSS
✔️Het laat je makkelijker en vrijer ademhalen
✔️Het geeft je méér energie en uithoudingsvermogen
✔️Je lichaam houdt minder spanning vast en daardoor voel jij je vrijer en lichter
✔️Het verhoogt je flexibiliteit in je leven
✔️Het geeft je emotioneel meer stabiliteit
✔️Het geeft verlichting bij chronische aandoeningen

Hoeveel sessies heb je nodig?

Hoeveel jij nodig hebt om op de diepere lagen in jezelf te komen, is afhankelijk van vele verschillende factoren, zoals de aard van de onrust/het trauma en waar jij op dit moment staat in je bewustzijnsontwikkeling. Daarom ga ik graag eerst met je in gesprek om je situatie, wensen en verwachtingen in kaart te brengen.

Ben je geïnteresseerd geraakt? En wil je een advies/traject voor trauma coaching op maat, afgestemd op jouw specifieke situatie? Plan via de knop hieronder een gratis kennismaking met me in en dan bespreken we samen de mogelijkheden!

IDEAAL ALS JE OP ZOEK BENT NAAR:

 • Een snelle, effectieve en transformerende trauma coaching techniek
 • Een gecertificeerde ademcoach in de omgeving van Eindhoven
 • Een verdieping op het gebied van lichaamswerk en ademwerk
 • Ademmethoden om direct spanning, stress en trauma los te laten

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.