Wij vergeten gebeurtenissen, ons lichaam niet

trauma woman happy healthcare depressed

​​We kunnen gebeurtenissen wel vergeten, maar ons lichaam doet dit niet. Het lichaam slaat het op en ons zenuwstelsel heeft er iedere dag (onbewust) last van. Dit kost energie. Elke dag.

Voor sommige mensen is een overweldigende ervaring de druppel die de emmer doet overlopen. Zij krijgen daarna fysieke en/of emotionele klachten

Body Remembers Trauma Therapy® &
Trauma Release Breathwork

Trauma is een gebeurtenis die te snel, te onverwacht en te intens was om er op dat moment (vanuit het lichaam gezien) adequaat op te reageren. Je lichaam raakte overweldigd en kon zich niet ontladen op een manier zoals de natuur bedoeld heeft. Hierdoor zette het trauma zich vast in je lichaam.

Soms zijn we ons heel duidelijk bewust van een bepaald trauma. Soms ook niet. Je voelt dan wel dat er ‘iets’ is dat ervoor zorgt dat je leven niet loopt zoals je graag zou willen, maar je kunt de precieze oorzaak daarvan niet achterhalen. Het kan namelijk gaan om een trauma uit hele jonge jaren of om bijvoorbeeld geboortetrauma of een overerfd trauma van ouders of grootouders. 

Vergeet hierbij vooral ook niet de ‘kleinere’ trauma’s; niet gezien worden als kind, er niet mogen zijn, je gevoelens niet mogen uiten. Dát zijn juist de trauma’s die voor de stille grote schade zorgen. Hierdoor ontstaat een beschermingsmechanisme dat een leven lang voortduurt en waar de kwaliteit van leven enorm onder lijdt.

Ik werk graag met Trauma Release Breathwork (TRB®). Een therapievorm bestaand uit krachtige en unieke ademmethodes om op een zeer diep niveau onrust en stress op te ruimen in je lichaam. Dit betreft zowel de dagelijkse stress als dieperliggende, chronische spanning of trauma. Door de ademhaling te bevrijden, bevrijd je ook trauma en opgeslagen energie. Het helpt het lichaam om weer terug te komen in zijn oorspronkelijke, kalme staat van zijn.

Body Remembers Trauma Therapy® & Trauma Release Breathwork®

 • BRTT® en TRB® samen breekt door de vele lagen van lichaams-pantsering heen en bevrijdt mentale, emotionele en fysiologische spanning uit je lichaam, geest en zenuwstelsel.
 • Het versterkt het natuurlijke helingsproces van je lichaam waardoor chronische spanning wordt losgelaten en je systemen op cellulair niveau worden geherstructureerd.
 • Het ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om chronische spanning, zelfbeperkende patronen en emotioneel trauma los te laten. Het opent de weg naar gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

Door dichte en strakke fasciale weefsels in ons lichaam te ontspannen, ontsluiten we vitaliteit en levenskracht en maken we de paden vrij voor onbeperkte energetische stroom.

Body Remembers Trauma Therapy®

Helpt je toegang te verkrijgen tot het lichaamsgeheugen waarin jouw trauma ligt opgeslagen. Hierdoor kun je stress, spanning en trauma loslaten in plaats van het voor altijd vast te blijven houden. 

Trauma Release Breathwork®

Krijg toegang tot 7 van ’s werelds snelst werkende en meest effectieve ademhalingstechnieken die je overal en altijd kunt oefenen om emotionele blokkades te neutraliseren, je zenuwen te kalmeren en je in staat te stellen krachtig en vol energie door het leven te bewegen.

BRTT® & TRB® is een van de veiligste en snelste manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen 

Waarbij kan BRTT® en/of TRB® worden ingezet:

 • Early Life Stress zoals geboortetrauma en vroegkinderlijk trauma
 • Langdurige stress of overbelasting
 • Chronische ziektes (die vaak het gevolg zijn van onverwerkte nare ervaringen)
 • Depressie, burn-out of stress
 • Hoofdpijn of migraine
 • Onverklaarbare vermoeidheid en slaapproblemen
 • Angst- of paniekaanvallen
 • Concentratie- of geheugenproblemen
 • Enzovoorts

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

 1. Vóór de sessie vul je een vragenlijst in over o.a. jouw start in het leven en jouw gezondheid, om ervoor te zorgen dat we de sessie samen veilig in kunnen gaan. Ook leg ik je uit wanneer je geen sessie mag ondergaan, bijvoorbeeld als je zwanger bent. 
 2. Je krijgt vooraf informatie over o.a. welke voorbereidingen nodig zijn zoals welke kleding je het beste kunt dragen tijdens de sessie. 
 3. Voordat we aan de sessie beginnen, leg ik je uit wat het lichaamswerk en ademwerk inhoudt, wat je kunt verwachten en hoe ik ervoor zal zorgen dat je je veilig blijft voelen. Natuurlijk mag je vragen stellen.
 4. We gaan rustig aan de slag. Hierbij hou ik rekening met het feit of je al ervaring hebt met lichaamswerk of ademwerk of niet. En hoe spannend je het vindt. Alles kan op jouw eigen tempo. 
 5. Mocht je voor beide methodes kiezen, dan starten we met BRTT en daarna komt TRB. 
 6. Je kunt kiezen voor een losse sessie of voor een pakket van 5 sessies met 20% korting ten opzichte van 5 losse sessies.
 7. We nemen ruim de tijd, ik hou niet van haasten. Ook na afloop is er ook tijd om rustig bij te komen en na te praten. 
 8. Je krijgt tips mee voor na de sessie en als het nodig is, is nazorg inbegrepen. 
 9. Mocht je het extra spannend vinden, dan houd ik daar rekening mee en we kijken samen wat gaat en wat nog teveel is. Er is veel mogelijk in overleg. 
 10. Kom je van ver, overleg gerust met de voor de mogelijkheden om in de buurt te blijven overnachten. Zo kunnen we eventueel ook meerdere sessies combineren.

Jouw investering in een mooier leven staat voor je klaar

erkend door inner yourney happy healthcarfe marielle van Tienen

Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat na een aantal sessies je leven een flinke positieve wending zal maken. Life changing is hier wel op zijn plaats.

Waarom traumacoaching?​

De meeste mensen ontwikkelen in de loop van hun leven beschermingsmechanismen om bepaalde pijn of trauma niet te hoeven voelen. Dit kan op latere leeftijd leiden tot fysieke, mentale en/of emotionele klachten. Ooit hadden die mechanismen een nut en functie, maar nu dienen ze niet meer en zitten ze je ontwikkeling in de weg. Met trauma coaching door middel van BRTT®&TRB® kun je hier doorheen bewegen en weer contact maken met je werkelijke zelf.

Waarom werkt dit?

Doordat trauma de neiging heeft zich in het lichaam vast te zetten, los je dit met praten niet op. De fysieke blokkades verdwijnen dan ook niet. En precies dát is waar de BRTT®&TRB® je bij helpt. Met de verschillende ademmethoden breng je je lichaam in beweging en laat je trauma, spanningen en blokkades op een natuurlijke manier los. Je komt op diepere lagen in jezelf, waardoor onbewuste, onverwerkte zaken naar de oppervlakte kunnen komen. Zo kun je laag-voor-laag geblokkeerde energie en (oude) pijn loslaten, waardoor je levensenergie weer meer gaat stromen.

emotioneel trauma diagram happy healthcare brtt trb

De effecten van BRTT®&TRB®

✔️Heling van trauma’s
✔️Loslaten van dagelijkse stress, onrust en gejaagdheid
✔️Diep gevoel van ontspanning, innerlijke vrede en rust
✔️Het verhelpt verschijnselen van depressie en burn-out
✔️Het vermindert rug-, nek- en schouderklachten
✔️Het verbetert de kwaliteit van je nachtrust
✔️Het geeft verlichting bij migraine
✔️Het verhoogt je veerkracht
✔️Het helpt je om los te komen van beklemmende emoties en gebeurtenissen
✔️Het ondersteunt je in het loskomen van angsten en fobieën
✔️Het vermindert de effecten van PTSS
✔️Het laat je makkelijker en vrijer ademhalen
✔️Het geeft je méér energie en uithoudingsvermogen
✔️Je lichaam houdt minder spanning vast en daardoor voel jij je vrijer en lichter
✔️Het verhoogt je flexibiliteit in je leven
✔️Het geeft je emotioneel meer stabiliteit
✔️Het geeft verlichting bij chronische aandoeningen

Ben je geïnteresseerd geraakt? En wil je een advies/traject voor trauma coaching op maat, afgestemd op jouw specifieke situatie? Plan via de knop hieronder een gratis kennismaking met me in en dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.