Spring naar inhoud

Hoofd-Hals-Borstonderzoek

Wanneer kies je voor een Hoofd-Hals-Borstonderzoek?

Bij dit onderzoek wordt een borstonderzoek en een regio-onderzoek gecombineerd. Het combineert het sinusgebied (voorhoofds- en bijholtes), het orofaciaal gebied (de kaak-, schildklier en halsslagaders) én het borstgebied (rondom, voor-, zij- en achterkant) in beeld. Deze beelden worden later door een physician beoordeeld.

Dat kaakproblemen een een belangrijke speler zijn het ontstaan van hartproblemen en borstkanker is uitgebreid onderzocht en bewezen. Ook de gevolgen van een wortelkanaalbehandeling zijn niet te onderschatten.

Met dit thermografisch onderzoek krijg je al een goed beeld van de fysiologie in belangrijke vitale delen van je lichaam; je hoofd, je hals en je borstkas.

Twee onderzoeken met een tussenliggende periode van 3 tot 6 maanden geeft de grootste nauwkeurigheid die we maar kunnen wensen met thermografie. In drie tot zes maanden maanden kun je namelijk al significante verbetering aanbrengen in je leefstijl en daarmee je gezondheid. Nieuwe opnames worden altijd vergeleken met de eerdere om te zien of er belangrijke veranderingen zichtbaar zijn.

Wat is thermografie?

Lichaamsthermografie legt fysiologische processen vast met een infraroodcamera. Denk hierbij aan temperatuurverschillen en bloedvatpatronen. Het is een volstrekt veilige en pijnloze methode en geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor óók hun borstgezondheid met thermografie in kaart te brengen. Na afloop weet je precies wat je kunt doen om je (borst)gezondheid te verbeteren en te behouden.

Hoe werkt lichaamsthermografie?

Lichaamsthermografie meet de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. Mijn ultragevoelige infraroodcamera meet elke millimeter, álle temperatuurverschillen, zelfs verschillen kleiner dan 0,05°C.
Als in je lichaam iets ongewoons afspeelt, zoals een ontsteking -wat een voorstadium kan zijn van een ernstiger aandoening-, is dat op huidniveau voor mijn camera 'zichtbaar'. Je huid functioneert als een projectiescherm van de verschillende lichamelijke processen. Met de camera en de meest geavanceerde software leg ik deze informatie vast, waarna de beelden door specialisten worden geïnterpreteerd en zij een compleet rapport opmaken. De resultaten bespreek ik later met je en je krijgt het volledige rapport van me mee naar huis.

Je kunt je eigen afspraak inplannen met onderstaande knop, of je mailt me even, dan bespreken we samen de beste keuze voor je.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor inspiratiemails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *