Omdat er nog steeds iets ontbreekt

Een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Quality & Safety, worden in de VS per jaar ongeveer 12 miljoen volwassenen die medische zorg zoeken, verkeerd gediagnosticeerd. Voor je referentie; dit is 1 op 20 volwassen patiënten. De onderzoekers stellen dat in de helft van die gevallen, dat de verkeerde diagnose schadelijk is voor de gezondheid van de patiënt.

Vele misdiagnoses vonden plaats bij artsen die geen toegang hadden tot thermografie, wat nog niet wordt gebruikt in reguliere poliklinische klinieken en artsenpraktijken. 1 op 20 misdiagnoses, die potentieel schade toebrengen aan patiënten, toont aan dat er behoefte is aan een ander/extra onderzoeksmiddel. Liefst betaalbaar, onschadelijk en anders dan de standaard, geaccepteerde -en beperkte- ziekte-ontdekkende instrumenten die vandaag de dag worden gebruikt. Kan een arts ooit te veel informatie hebben om een betere diagnose te kunnen stellen?

Wat zijn de indicaties voor gebruik van thermografie?

Je leest dit blog en daaruit concludeer ik dat je intussen weet dat ik -en daarbij jij ook- toegang heb tot: thermografie / infraroodbeeldvorming met -door de FDA goedgekeurde- apparatuur, die bedoeld is om huidtemperatuurpatronen en variaties van het menselijk lichaam te controleren, te meten en vast te leggen. Mijn apparatuur is bedoeld voor gebruik als aanvullende diagnostische screening op thermisch significante indicaties in de gebieden van hoofd en nek, borst, bovenrug, buik, rug en ledematen. Het belang van de waarde van deze thermische patronen wordt bepaald door professioneel onderzoek.

Thermografie is uniek. Het is geen “screeningstool” dat impliceert een bepaalde ziekte of een specifiek probleem te vinden. Thermografie is een zeer gevoelig “gezondheidstool” wat op een betaalbare, onschadelijke manier, veranderingen in beeld kan brengen, die met geen ander apparaat dan een “thermisch oog” kunnen worden gezien.

Stel jezelf de vraag:

Ben je gezond: Wat is je huidige gezondheidstoestand en hoe kun je die beschermen of verbeteren?

Heb je klachten: Welke nieuwe informatie kan mogelijk in beeld worden gebracht?

De vraag die je zou moeten stellen is niet “Waarom thermografie?” De echte vraag is “Waarom geen thermografie?”

Neem de regie! Plan een afspraak voor een Baseline onderzoek om je gezondheid vanaf vandaag te bewaken, te verbeteren of in stand te houden. Waarom niet?

Handige links


Wil je naar aanleiding van wat ik geschreven heb, met me van gedachten wisselen, heb je wat te vragen of het je een suggestie voor een volgend onderwerp? Mail me gerust of plan een belafspraak.


Wil je meer weten over de keuzes die je hebt om niet je ziekte maar je gezondheid te onderzoeken en daarmee de regie over je eigen lichaam weer in eigen handen te nemen? Ik neem jou – en jouw gezondheid – serieus! Zonder bangmakerij. Met eerlijke informatie over waar je mee te maken hebt. En zónder onnodig veel extra of duur onderzoek/behandeling omdat het tóch wel door de verzekering betaald wordt!

Mail of app me via mijn website of plan een vrijblijvende belafspraak in.


Wil je ook elke zondagochtend een inspiratiemail?

In mijn praktijk in Zaltbommel kun je terecht voor leefstijlcoaching, litteken- en lymfebehandeling en thermografische onderzoeken. Je kunt ook in weekends, op feestdagen en in avonden bij me terecht.


Voor thermografisch (borst)onderzoek kom ik ook op locatie in Nederland en België.

Marielle van Tienen

Specialist Vrouwen- en Borstgezondheid, Lichaamsthermograaf, Litteken- en Lymfetherapeut bij Happy Healthcare

Biedt Manuele Lymfedrainage en MSTR-Littekentherapie, Thermografie, hulp bij hormoon- en voedingsproblemen en (leefstijl)advies om je (borst)gezondheid te optimaliseren.

marielle van tienen happy healthcare

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare

Vergelijkbare berichten