Het verband tussen wortelkanaalbehandeling en borst- en hart- en vaatziektes

Er is steeds meer bewijs dat een sterke correlatie suggereert tussen wortelkanaalbehandelingen, die je mond met giftige chemicaliën vullen, en het verhogen van ziekte risico’s zoals borstkanker.

Wetenschap bevestigt deze wortelkanaal-kanker verbinding.

Bill Henderson is onder anderen de auteur van de boeken Cure your Cancer en Cancer Free.

Hij is meer dan een kwarteeuw bezig met kankerpreventie waarbij hij met duizenden kankerpatiënten en artsen heeft gesproken.

Daarbij kwamen 2 duidelijke punten naar voren:

1. de meest voorkomende oorzaak van alle kankers zijn wortelkanaalbehandelingen, tandvullingen, parodontitis en gaatjes

2. een kankerpatiënt voelt zich beter wanneer de oorzaak van deze tandproblemen (wortel, implantaat, vullingen, ontsteking en gaatjes) verdwenen zijn.

De wetenschap lijkt hier meer en meer van overtuigd te raken.

Dr. Robert Jones, keek direct naar de relatie tussen wortelkanalen en borstkanker.

Uit zijn 5-jarige studie bij meer dan 300 vrouwen met borstkanker bleek dat 93 procent van hen wortelkanaalbehandelingen had gehad.

Interessant vond hij ook dat de tumoren zich meestal aan dezelfde kant bevonden van het lichaam als de behandelde wortelkanaal of een andere orale pathologie (mondziekte als parodontitis, gaatje, vulling).

De wortelkanaalbehandeling kan de oorzaak zijn van de infectie.

Een studie uit 1998 gepubliceerd in de American Academy of Parodontology, concludeerde dat de werkelijke wortelkanaalbehandeling evenals de bloedmonsters van de 26 proefpersonen allemaal anaërobe bacteriën bevatten.

Hieruit kun je opmaken dat na een wortelkanaalbehandeling een oneindige stroom bacteriën je hele bloedbaan in stroomt.

Tanden zijn rechtstreeks verbonden met de gezondheid van het lichaam.

De verbinding tussen je mond en de rest van je lichaam is gewoon logisch als je kijkt naar je tanden als een integraal onderdeel van je totale lichaamssysteem.

Dit organisme bevat meer dan 4,5km buisjes (kleine met vocht gevulde gaten in de dentine laag van iedere tand).

Je tanden zijn levende organismen, verbonden met de rest van het lichaam door ‘acupunctuur’meridianen.

Een zieke tand die niet meer opgevuld kan worden met een niet-toxische vulling, moet getrokken worden.

Een besmette, afstervende tand ‘redden’, is hetzelfde als het proberen te redden van een geïnfecteerde appendix of galblaas door een vulling met bleekmiddel, (natriumhypochloriet wordt routinematig gebruikt in wortelkanaalbehandelingen) en andere giftige stoffen in de hoop dat het lichaam ze niet alsnog zal afstoten.

Klinkt gek, toch?

Het is dom en gevaarlijk, het is een biologisch oerverschijnsel dat het lichaam afstand doet van iets wat stervende is, of aan het afsterven is.

De duizenden buisjes in een afstervende tand, bevatten na een wortelkanaalbehandeling enorme hoeveelheden potentieel dodelijke bacteriën.

Het resultaat is: een continu infuus van toxische bacteriën zoals E. Faecalis (verantwoordelijk voor abcesvorming en vernietiging van weefsel) in het lichaam én dus de organen.

De voortdurende aanwezigheid van dit soort bacteriën in het wortelkanaalgebied, onderdrukt ook je immuunsysteem voortdurend.

Geïnfecteerde tanden bedreigen de gezondheid van je hele lichaam

Via de acupunctuur meridianen vindt ook effect plaats van de tanden naar de organen.

De 4e en de 5e tand (vanaf de middelste) in zowel boven als onderkaak zijn verbonden met de borst meridiaan.

Voortdurende (ook laaggradige) infectie door een wortelkanaalbehandeling in deze tanden kan leiden tot complicaties, energiedisbalans en blokkades in de lymfestroom in de borst.

Een thermografisch onderzoek kan dit fenomeen zichtbaar maken.

Als je een wortelkanaalbehandeling hebt gehad of implantaten hebt, overweeg dan ook als je geen pijnklachten hebt, wat normaal is omdat je zenuwen geamputeerd worden, een afspraak te maken met een holistisch of biologisch tandarts om de tand/implantaat te verwijderen en het weefsel er rond schoon te maken en te herstellen. Deze tandartsen zijn getraind op de samenhang tussen mondgezondheid en ziektes in het lichaam.

Wil je duidelijkheid over de locatie van de ontsteking en de mate van problematische drainage naar de rest van het lichaam, maak dan een afspraak voor een hoofd-hals-borstonderzoek met thermografie.

kaak thermografie happy healthcare


Wil je naar aanleiding van wat ik geschreven heb, met me van gedachten wisselen, heb je wat te vragen of het je een suggestie voor een volgend onderwerp? Mail me gerust of plan een belafspraak.


Wil je meer weten over de keuzes die je hebt om niet je ziekte maar je gezondheid te onderzoeken en daarmee de regie over je eigen lichaam weer in eigen handen te nemen? Ik neem jou – en jouw gezondheid – serieus! Zonder bangmakerij. Met eerlijke informatie over waar je mee te maken hebt. En zónder onnodig veel extra of duur onderzoek/behandeling omdat het tóch wel door de verzekering betaald wordt!

Mail of app me via mijn website of plan een vrijblijvende belafspraak in.

Marielle van Tienen

Specialist Vrouwen- en Borstgezondheid, Lichaamsthermograaf, Litteken- en Lymfetherapeut bij Happy Healthcare

Biedt Manuele Lymfedrainage en MSTR-Littekentherapie, Thermografie, hulp bij hormoon- en voedingsproblemen en (leefstijl)advies om je (borst)gezondheid te optimaliseren.

marielle van tienen happy healthcare

Wil je ook elke zondagochtend een inspiratiemail?

In mijn praktijk in Zaltbommel kun je terecht voor leefstijlcoaching, litteken- en lymfebehandeling en thermografische onderzoeken. Je kunt ook in weekends, op feestdagen en in avonden bij me terecht.


Voor thermografisch (borst)onderzoek kom ik ook op locatie in Nederland en België.

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare

Vergelijkbare berichten