Als orthomoleculair Voedingscoach, kan ik niet anders starten dan met inzicht in je voedingsgewoontes. Pas als ik weet hoe je leeft en wat je klachten zijn, kan ik je verder helpen naar (kleine) aanpassingen in je leefstijl.

Mijn docent, Yvonne van Stigt, heeft hiervoor een fijn stappenplan ontwikkeld.

Het Oerslank stappenplan

Overgewicht en andere chronische aandoeningen kennen een groot aantal oorzaken. In het stappenplan van Oerslank begin je met het veranderen van de drie belangrijkste factoren die je lichamelijke situatie beïnvloeden.

  1. Voeding
  2. Beweging
  3. Stress of onverwerkte emotionele zaken.

Om een gezond gewicht te bereiken, zul je een aantal zaken zelf moeten uitproberen. De oorzaak van je overgemak bepaalt uiteindelijk bij welk van de drie belangrijkste onderdelen je begint. Wanneer je je voedings- en je bewegingspatroon tegelijk verandert, is de kans van slagen het grootst.

Lukt dit je niet, doe het dan stap voor stap zoals het beschreven staat in dit stappenplan. Voor de één is het makkelijker om de voeding aan te pakken, de ander start liever met bewegen. Doe wat jij het prettigste vindt. Het maakt niet uit waar je begint, als je maar begint.

Vind je dat moeilijk, of houd je het niet vol? Er is hulp voorhanden in de vorm van coaching op het gebied van voeding, beweging of stressregulatie. De adressen van deze gecertificeerde coaches vind je op deze website.

Wil je gezonder leven? Gooi dan nu het roer om!

Ontdek dan jouw handleiding! Iedereen is immers anders en er bestaat geen one-size-fits-all oplossing. Al willen de commerciële dieetgoeroes je dat graag laten geloven. Jij bent niet persé ‘schuldig’ aan je overgewicht of aan je chronische aandoening. Er is vaak wél wat aan te doen!

Je kunt heel veel zelf. Start dan met zowel een dagboek waarin je je huidige voedingsgewoontes bijhoudt; wat eet en drink je op welk tijdstip op de dag en hoe voel jij je? Vergeet dan ook niet de supplementen en medicijnen daarbij te noteren.

Het Oerslankconcept geeft maatwerk en ik kan je daarbij helpen

De bijbehorende Oergezonde boeken!

En zoek je nog meer koolhydraatarme inspiratie?

Ga dan hier eens neuzen!!

Wanneer verder zoeken nodig is

Als de bovenstaande adviezen je niet geholpen hebben hoef je niet te wanhopen. Ondanks dat dit stappenplan bij 90% van de mensen effectief is, werkt het bij een aantal  niet. Je bent echt niet de enige bij wie het niet werkt, bij zeker 10% van de mensen is er meer aan de hand. En dan moet je op zoek naar gespecialiseerde hulp om alsnog van je gezondheidsklachten af te komen.

Coaches en behandelaars

Je kunt starten bij een coach, of personal trainer als je het moeilijk vindt om de voeding of het bewegingspatroon te veranderen. Als het je wel lukt om je leven te veranderen, en je evengoed niets afvalt is het verstandig om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde behandelaar. Je kunt daarvoor bij mij terecht, óf bij één van mijn collega’s: adressen vind je op deze website.

Werkboek

Vind je het lastig bij te houden wat je eet, wanneer je dat eet en wat er nog meer belangrijk bij is? Geef dan even een seintje, ik heb een handig werkboek voor je waarmee je nog meer inzicht krijgt in jouw persoonlijke handleiding.

Wil je meer voeding- en leefstijladvies? Meld je hieronder dan aan voor mijn zondagochtend-inspiratiemail.

marielle van tienen happy healthcare

Marielle van Tienen

Specialist Vrouwen- en Borstgezondheid, Therapeut Manuele Lymfedrainage, Lichaamsthermograaf bij Happy Healthcare

Biedt Manuele Lymfedrainagetherapie, Thermografie en (leefstijl)advies om je (borst)gezondheid te optimaliseren en biedt hulp bij hormoon- en voedingsproblemen.

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.