Een niet passende, of ongeschikte beha, zit niet alleen ongemakkelijk. Het je tast ook je gezondheid aan. Een beha omschrijf ik graag als een schoen; als de leest niet bij je voet past, dan knelt de schoen en krijg je blaren of pijn aan je voeten.

Het is belangrijk dat je voor elke gelegenheid een passende beha kiest. Een sportbeha voor sporten, een beugelbeha als je je dames wilt etaleren. Belangrijk is dat je je borsten ook zo vaak mogelijk zonder beha hun weg laat vinden. Ze worden er niet slap van. Integendeel; het bindweefsel in je borsten doet weer waarvoor het bedoeld is. Het houdt je borsten in model.

Daarnaast kan een slechtzittende beha je normale / gezonde lymfestroom aardig in de weg zitten. Hierdoor worden toxines, die zich graag in vetrijke organen zoals je borsten opslaan, onvoldoende goed afgevoerd worden. Een ophoping van toxines zorg voor ontsteking en ziekte, omdat je lichaam écht wel van die ballast af wil, en wel zo snel mogelijk.

Laat je beha door een specialist aanpassen, en laat ze net zo lang zoeken tot je écht heel; erg tevreden bent.

Doe zelf goede voorbereiding. De informatie hieronder kan je er goed bij helpen.

Waaraan merk je dat je beha goed zit?

HET MIDDENDEEL LIGT PLAT TEGEN JE BORST
Het middendeel van je beha (tussen je borsten) moet plat tegen je borst liggen en comfortabel tussen je twee borsten zitten, zonder van je lichaam af te wijken.

Deze pasvorm geeft ook aan of de bandjes en bandjes van je bh wel of niet op de juiste plaats zitten.

DE ONDERBAND ZIT HORIZONTAAL OM JE BORSTKAS
Ook de bandmaat moet bij je lichaam passen, niet te strak, te los, te smal of te breed. Aan de voor- en achterkant op dezelfde hoogte.

Trekt je bandmaat in je rug omhoog, is je beha te groot, of te oud en daardoor uitgelubberd. Hoog tijd om een nieuwe aan te laten meten.

DE SCHOUDERBANDJES BLIJVEN TIJDENS HET BEWEGEN OP HUN PLAATS ZITTEN
Oh echt hè? Afzakkende schouderbandjes, dat gegraai onder je kleding, op zoek naar je schouderbandjes.

Ze moeten aansluiten op je lichaam. Ze zijn er voor extra ondersteuning, maar mogen niet het volledige gewicht van je borsten dragen. Kies geen model of pasvorm waarvan de bandjes snijden of diep in je schouders graven. De breedte van je bandjes moet afhankelijk zijn van de grootte van je cup en de stijl die je nodig hebt.

DE KWALITEIT VAN DE CUP IS STABIEL (GEEN KREUKEN).
Je borst moet de cup vullen of eigenlijk de cup moet je borst omvatten, zonder dat je borsten er aan de boven-, onder- of zijkant uitpiepen.

De ‘leest’ van je beha moet bij je lichaam passen, en de pasvorm is mede afhankelijk van het materiaal waarvan je beha gemaakt is. Niet alle materiaal en design is geschikt voor alle borsten.

DE BEUGELS OMVATTEN DE BORSTEN VOLLEDIG
De beugel van je bh moet plat tegen uw borst en rond de contouren van je borst zitten, zonder in te graven of te wijken. Je borst is niet gemaakt om in een cup te passen, integendeel. Geen enkel deel van je borsten mag onder of tussen de randen van je beha uitsteken of geklemd zitten.

Draag je nu (weleens) een beugelbeha, en merk je dat je deukjes krijgt aan de zijkant van je borsten; óp naar de lingeriezaak en overweeg een beugelloos model. Die zijn er in alle soorten en maten en in alle modellen en van allerlei materiaal. Vaak zie je het verschil niet eens, maar je borsten merken het des te meer.

JE BORSTEN MOETEN NAAR VOREN ‘KIJKEN’
Je beha moet je borsten zó ondersteunen dat ze aangemoedigd om rechtop op uw borst te zitten, met de voorkant naar voren gericht.

Je beha mag je borsten niet te veel scheiden of samendrukken op een ongemakkelijke of overdreven lichaamsvormveranderende manier.

COMFORTABEL, ZELFS ALS JE ZIT
Een eenvoudige manier om te testen of je beha goed past is om je armen boven je hoofd te tillen. Je beha moet op zijn plaats blijven zitten zonder dat de banden van je schouders vallen of de bandmaat omhoog schuift.

Een goed passende beha heeft een positieve invloed op je houding, de manier waarop je kleding op het lichaam zit en hoe geweldig je je voelt in je dagelijkse leven.

Het leven is te kort voor een slecht passende bh.

Pak de regie!

Wil jij op zondagochtend een e-mail waarin ik mijn visie op leefstijl, tips & tricks en aanbiedingen deel?

Wees gerust, je krijgt alleen relevante informatie.
Lees het privacybeleid.

Queen happy healthcare