Spring naar inhoud

Borstthermografie

Borstthermografie past bij preventieve zelfzorg!

Doen jouw borsten weleens pijn?
Als jij je beha uittrekt, voel je dan die ontspanning?
Heb je weleens jeuk aan je borsten?
Ben eens eerlijk; beweeg je elke dag wel genoeg?
Heb je last van chronische klachten?
Zie je op tegen een regelmatig onderzoek?

Gun jezelf dan een thermografisch borstonderzoek

Thermografie is een volstrekt veilige en pijnloze onderzoeksmethode naar de fysiologie (de werking) van je lichaam. Met een thermografisch onderzoek kun je al vele jaren voordat een probleem te zien is in een röntgenonderzoek, al een verstoring in de fysiologie (de werking van je lichaam) waarnemen. Vervolgens kun je met gericht advies daarnaar handelen.

Nuttige (borst)verzorgingsadviezen

Van elk thermografisch onderzoek krijg je een persoonlijk rapport (opgesteld door een Physician, een in thermografie gespecialiseerd arts of therapeut). Hierin staan de opnames, de bevindingen, een risicoanalyse en nuttige adviezen om je lichaam (nog) beter te behandelen en je borsten (nog) beter te verzorgen. Hiermee kun je 'je dames' lekker soepel en gezond houden – een leven lang!

Hierdoor kiezen steeds meer vrouwen ervoor hun borstgezondheid met thermografie in kaart te brengen. Na afloop weet je precies wat je kunt doen om de gezondheid van je borsten en het gebied eromheen (denk aan hart- en bloedvaten, longen, lymfestroom en -knopen, etc.) te verbeteren en te behouden.

Hoe werkt borstthermografie?

Tijdens een thermografisch onderzoek vraag ik je tijdens de anamnese al je bovenlichaam te ontbloten. Op die manier kan je huid zich acclimatiseren met de omgevingstemperatuur van 21-23 graden celsius.

Daarna meet ik de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. Mijn ultragevoelige infraroodcamera meet elke millimeter en álle temperatuurverschillen, kleiner dan 0,05°C.
Als zich in je borstgebied iets ongewoons afspeelt, dat kan een milde verstoring zijn of een ontsteking -wat een voorstadium kan zijn van een ernstiger aandoening-, dan is dat op huidniveau voor mijn camera 'zichtbaar'.

Je huid gedraagt zich als een projectiescherm van verschillende lichamelijke processen. Met de camera en de meest geavanceerde software leg ik deze informatie vast, waarna de beelden door specialisten worden geïnterpreteerd.

Na afloop bekijken we samen de opnames globaal en ik stuur het dossier op naar de Physician. Die onderzoekt de digitale opnames en stelt op basis daarvan het rapport op.

Zodra ik een seintje krijg dat ik dit kan downloaden, krijg jij je rapport -vergezeld van relevant advies- ook en bespreek ik eventuele onduidelijkheden met je.

hoofd-hals thermografie Happy Healthcare
borst thermografie Happy Healthcare

Voor meer informatie over jouw zelfzorg, volg de Facebook-pagina van Happy Healthcare, of meld je aan voor een mijn inspiratiemail.

De állervaakst gestelde vraag over thermografie is: wat kost het?

De overige veelgestelde vragen over lichaams- en borstthermografie

jouw praktijk hier happy healthcare

Thermografie is geen vervanging van anatomische onderzoeken als mammografie, echografie, MRI of zelfonderzoek. Het is fysiologisch onderzoek er daarmee een aanvulling op anatomisch onderzoek. De uitslag van een thermografisch rapport is geen diagnose maar een risicoanalyse.

Wil je thermografisch onderzoek aanbieden in jouw praktijk?

Lees hier even verder

bovenrug thermografie happy healthcare
Slide Anything shortcode error: A valid ID has not been provided
Start chat
1
Waar kan ik je bij helpen?