Spring naar inhoud

Wortelkanaalbehandeling

Heb jij weleens een wortelkanaalbehandeling ondergaan? Dat was geen pretje zeker? En het ‘moest’ waarschijnlijk van je tandarts, om je tand of kies te redden.

wortelkanaalbehandeling happy healthcare

Het middel is erger dan de kwaal

Valt het je op dat er dan volledig voorbij wordt gegaan aan de gevolgen van zo’n reddingsoperatie?

De tand of kies wordt ontdaan van “pulpa”, het merg met daarin de bloedvaten waarmee de tand zich voedt en de zenuwen. De tandarts maakt je tand in feite dood, vult het karkas op, laat het vervolgens in je lichaam achter en stuurt je een gepeperde rekening. Dat zie je met een ander orgaan niet gauw gebeuren, toch?

Wat denk je dat je lichaam doet met een ‘dood’ onderdeel? Een ‘dood’ orgaan zal gaan rotten en vergiftigt het hele lichaam. Of als het van buitenaf geïmplanteerd is (kunst of biologisch), wordt het als een ‘vreemd’ lichaam gezien. Je lichaam gaat in de aanval. Wat niet (meer) bij jouw lijf hoort, moet eruit gewerkt worden en snel ook! Of ingekapseld, met dezelfde snelheid.

Met een potentieel gevaar voor je gezondheid, zal je lichaam alles in het werk stellen dit te verwijderen of in te kapselen zodat het geen kwaad meer kan. Al is dat laatste lastig in de kaak. Hoe dan ook, je immuunsysteem maakt vanaf de eerste tekenen van ontsteking overuren!

wortelkanaalbehandeling happy healthcare

wortelkanaalbehandeling happy healthcare

Terug naar de wortelkanaalbehandeling

Als je weet dat bij een wortelkanaalbehandeling niet alle bacteriën in wortel verwijderd worden, of de ontsteking net buiten de tandwortel zit, is de kans op infectie levensgroot. En *is* die infectie een feit, dan merk je het ook nog eens niet meteen. Die zenuw is namelijk door de tandarts vakkundig vernield. Tegen de tijd dat je merkt dat je een infectie hebt, heeft die zich allang (via je lymfe en bloed) verspreid door je lichaam.

Je kunt zelfs zeggen dat een wortelkanaalbehandeling een bron van chronische infectie en ontsteking is. Je hoeft geen ruimtevaarttechniek geleerd te hebben om te bedenken dat een niet-opgeloste infectie je hele immuunsysteem aantast en van kwaad tot erger zal groeien. Het lost ook niet vanzelf op omdat je immuunsysteem zich voornamelijk bezighoudt met de schade van de ontstekingen te beperken en minder ‘aandacht’ heeft voor het opbouwen van je gezondheid. Wat in dit geval nodig is, is vaststellen waar het probleem zit en de oorzaak wegnemen. Als de ontsteking weg is, kan het lichaam weer helen…

Het akelige is ook, dat je vaak niet voelt dat er zich wat afspeelt in het gebied van die tand, weet je nog; die vernielde zenuwen? Pas als zich een abces of een grotere ontsteking heeft ontwikkeld, voel je pas weer die gekmakende pijn.

Vele onderzoeken zijn te vinden waarin de relatie van tand-/kaakontstekingen en borstklachten wordt bewezen. Problemen van hart(kleppen), longen en borst(weefsel). Het is bizar hoe weinig daar aandacht voor gezocht wordt. Al in 1925 werden wortelkanaalbehandelingen bewezen als dodelijke ziekteverwekkers in een studie door Dr. Weston Price en 60 prominente onderzoekers.

Onderzoek wijst ook uit dat praktisch 100% van de borstkankerpatiënten, wortelkanaal- of andere infecties hadden op dezelfde acupunctuurmeridiaan. Omdat de microben niet vanzelf in het wortelkanaal ontstaan, betekent dit dat borstkanker niet kan ontstaan ​​zonder de hulp van metalen en microben die uit de wortelkanaalbehándeling voorkomen.

wortelkanaalbehandeling happy healthcare

Is er dan een betere manier?

Ja hoor, je kunt -ook als je geen kaakklachten hebt- als je een kanaalbehandeling hebt gehad, na verloop van tijd een thermogram laten maken van je hoofd-/halsgebied. Hierop zijn de állereerste tekenen van een verstoring zichtbaar en kun je ontstekingskerende maatregelen menen (meestal door andere voedingsmiddelen te kiezen).

Komt een kaakontsteking per ongeluk tijdens een thermogram aan bod, dan hangt het van de mate van ernst af (patronen die doorlopen via de hals naar het borstgebied) welke route wordt geadviseerd. Met je thermogram naar de tandarts en daarna zelf aan de slag, óf meteen zelf aan de slag.

Wil je weten hoe het er met jouw mondgezondheid voor staat? Boek dan een afspraak voor een thermogram. Volstrekt veilig, niet invasief en geschikt voor mannen. vrouwen en kinderen.

Heeft dit artikel je een eindje op weg geholpen en wil je een seintje wanneer ik weer een inspiratiemail verstuur? Op gezette tijden geef ik je aanvullende informatie over hoe je je "nieuwe leefstijl" fijn vorm kunt geven.

Wil je geen inspiratiemail meer missen?
Vraag die dan meteen aan

and remember...

Happy Self Care = Happy Healthcare

1 gedachte over “Wortelkanaalbehandeling

  1. Pingback: Hoofd-Hals-Borstonderzoek - Happy Healthcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *