Spring naar inhoud

Women Wellness Wednesday

women wellness wednesday

The magic of new beginnings

Niet alleen in mijn leven, ook in dat van jou zul je merken dat je bij tijd en wijle op de drempel staat van iets nieuws. Iets wat soms vér buiten je comfort zone ligt. Waar je je misschien zelfs wel wat ongemakkelijk bij voelt, of wat je spannend vindt. Een nieuwe baan, een nieuwe opdrachtgever, een nieuwe kennismaking, een netwerkbijeenkomst, voor het eerst alleen naar de bioscoop... Je kent het wel.

Een jaar of vijf geleden, oh nee, zeven alweer #timeflies, had ik zo'n moment. Oh, en daarna ook nog wel hoor, plenty. Alleen wil ik het nu even hebben over dat ene moment.

Nou toen dus, sleepte ik mezelf door mijn leven heen, van mijn bed, naar mijn werk, eenmaal thuis naar de bank en weer naar bed. Zoiets... Kleine klachten wegibuprofennend en dóór! Mijn mantra was: "een moeder kan niet ziek zijn"... En dat hield ik lang vol. En áls ik eens ziek werd, was ik nooit eens een beetje ziek, ik werd altijd heel-erg-ziek. Geen griepje, nee ik kreeg longontsteking. Geen spierpijn van het hardlopen, nee ik verzamelde peesschedeontstekingen.

Dat ik mezelf van binnenuit aan het uithollen was, kwam niet in mij op. Ik werd immers steeds gewoon weer beter. Toch?

Nou ja, er kwam een dag dat de dokter me in acuut wilde laten opnemen. De ambulance werd al besteld. Dat weigerde ik. Als ik namelijk érgens een bloedhekel aan heb, en wat ik dus uit alle macht wil voorkomen, is "patiënt zijn". Ik heb er het geduld niet voor. En niet alleen omdat ik van veel gezondheids- en ziektezaken veel meer weet dan een gemiddelde Nederlander.

Maar goed, zo'n weigering heeft wel consequenties. Het werd hóóg tijd om de regie van mijn leven en gezondheid in eigen hand te nemen. En omdat ik niet van halve maatregelen hou, ging dat drastisch! Huisgenoten hadden even niets in te brengen, dit ging om mijn leven (en hopelijk nog lang niet) dood.

Álle kasten werden binnenstebuiten gehaald en de inhoud werd vervangen voor wat beter bij me paste.

 

Wil je weten wát er dan zo beter bij me paste?

Abonneer je dan op mijn Women Wellness Wednesday-inspiratie!

Stuur mij Women Wellness Wednesday Inspiratie

dit veld niet invullen s.v.p.

women wellness wednesday - the magic of new beginnings happy healthcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *