Spring naar inhoud

Wie ben ik

Zelfzorg en óverzorg; een wereld van verschil

Hi, ik ben Marielle van Tienen, geboren in 1963 en opgegroeid in de jaren waarop het -helemaal op medisch gebied- 'niet op kon'. Thuis werd alert gereageerd op "afwijkingen" en zagen we menig arts en specialist die hun protocollen op ons los lieten. Als kind ben ik veel behandeld. Als dwarse puber verzette ik me daartegen en guess what; mijn klachten verdwenen! Had ik daar -eind jaren zeventig- zomaar het licht gezien. Wist ik toen maar, wat ik nu weet...

Pas toen mijn oudste kind (ik kreeg er drie tussen 1990 en 2002) eens ernstig langdurig ziek werd en de reguliere behandelingen faalden, nam ik hem bijna wanhopig mee naar een 'alternatieve' behandelaar. Tot mijn stomme verbazing werd hij, binnen enkele uren(!) weer fit en vitaal! En dat bleef zo!

Dáár moest ik meer van weten! Dat resulteert de laatste twenty-something jaar in een intensieve verdieping en verbreding van ziekte en leefstijlkunde. Mijn focus verschoof zich gestaag van 'behandelen' via 'preventieve zorg' naar 'zelfzorg'. Ik help mensen weer voor zichzelf te zorgen.

Daar zijn gedurende de decennia ook steeds meer inzichten en manieren van onderzoeken bijgekomen. Ik hou me intensief bezig met hormonale zaken, diabetes, bewegings-, stemmings- en gewichtsproblemen. Ook heb ik me bekwaamd in diverse onderzoeksmethodes. Één springt daar uit: lichaamsthermografie. Zelden ben ik zó onder de indruk geweest van een niet-invasieve, pijnloze methode om de fysiologie in een lichaam te beoordelen. Ik ben ervan overtuigd dat lichaamsthermografie een belangrijke factor in onze diagnosestelling van ziekte en gezondheid wordt.

Anatomisch onderzoek is goed.

Aangevuld met fysiologisch onderzoek is beter! 

Iedere ochtend sta ik met plezier op omdat ik weet dat ik wéér iemand -een deel van- de regie over zijn of haar vitaliteit (terug) laat nemen. Ik kan me geen beter levensdoel wensen.

Hoe?
Ik maak je bewust van de manier waarop jij je leven inricht. Ik help je de verantwoordelijkheid over je eigen lichaam en leven te nemen en hoe je met plezier het beste voor jezelf zorgt. Eenmaal bewust van het effect, inspireer je anderen dit óók te doen en daar word ík dan weer blij van. Win-win-win-win....

Samen gaan we doelgericht en praktisch aan de gang om jou op het pad naar vitaliteit en gezondheid te krijgen. En te houden.

De beste leefstijlcoach maakt zichzelf zo snel mogelijk overbodig.

Jouw Zélfzorgverlener; Marielle van Tienen

Start chat
1
Waar kan ik je bij helpen?