Spring naar inhoud

Viscollageen, waarom?

Schoonheid en gezondheid van binnenuit!
Soepele spieren & gewrichten!
happy healthcare viscollageen

Collageen; het meest voorkomende eiwit ter wereld en ons lichaam bestaat er voor 30 procent uit. Ál ons bindweefsel, van de huid, gewrichten en organen dankt er zijn stevigheid, integriteit en structuur aan. Eigenlijk heeft iedereen baat bij extra inname vanwege bovengenoemde eigenschappen. Maar sporters, ouderen, mensen die herstellende zijn van een operatie of ziekte, zwangeren en mensen met een lichamelijk zware baan, hebben er zeker baat bij.

Ik hou enorm van bottenbouillon. Geregeld staat er in mijn Happy Healty Home dan ook een paar dagen een flinke pan bouillon te trekken van botten van gezonde(!) dieren (rund, kip of vis) voor een "quick fix" (een kopje bouillon per dag doet wonderen). Alleen is de praktijk ook bij ons thuis weerbarstig en grijp ik weleens mis. Om dan toch voldoende collageen binnen te krijgen, heb ik een een voorraadje excellente collageenpoeder. Ik meng het in een meeneemfles water, het kan natuurlijk ook in koffie, thee, yoghurt of een smoothie. En als ik wat langer weg ga, heb ik het geportioneerd bij me.

Waarom kies ik alleen voor de beste collageenproducten?

Het versterkt botten, gewrichten en kraakbeen. Als we ouder worden, neemt collageen in botten en kraakbeen af, worden we stijf en kunnen er zelfs (hevige) klachten uit ontstaan. Door collageen toe te voegen aan het dagelijks dieet, keer je de ergste klachten om en vertraag je deze "ouderdomsklachten".

Het herstelt je darmwand. Onze darm is van levensgroot belang voor ons leven en onze gezondheid. Een beschadigde darmwand (leaky gut en alle ontstekingen vandien) herstelt wonderbaarlijk snel van een dagelijkse dosis goede collageen. Het repareert zelfs je maagwand als je vaak last hebt van brandend maagzuur.

Enneh, niet onbelangrijk; het voorkomt en vermindert rimpels, cellulitis en striae. Ook hier geldt; hoe ouder je wordt, hoe meer collageen uit ons systeem verdwijnt (eenmaal volwassen zo'n 1% per jaar ). Tegen de tijd dat we 50 zijn, valt voor velen van ons een slappe huid en rimpels ten deel. En laat je nou niets wijs maken; crèmes met collageenwerken niet (of alleen maar totdat je je weer wast. Collageen werkt alleen van binnenuit.

Geeft je haar en nagels een "boost". Haar en nagels bestaan grotendeels uit keratine, wat een vezelachtig eiwit is. Eiwit heeft aminozuren nodig voor de opbouw; collageen dus. Eenmaal goed in je collageenlevels, groeien je haar en nagels sneller, egaler en steviger en merk je dat ze minder snel breken/splijten.

Wat zo fijn is aan collageen hydrolysaat is dat het niet klontert en súpereenvoudig te verwerken is. De viscollageen van mijn keuze heeft een laag moleculair gewicht en wordt binnen 30 minuten opgenomen in het lichaam. Ik schreef al dat het enorm helpt tegen ouderdomskwalen, maar als je veel inspanning levert of veel stress hebt is het ook een onontbeerlijk element in je dagelijkse dieet.

Zo gebruik ik collageen

Ik hou niet van "opschmuck" en vreemde smaakjes en ga het liefst voor "the real deal". Als ik geen verse bottenbouillon bij de hand heb, schep ik 2 maatlepeltjes in een meeneemdrinkflesje, of ik neem sachets mee die ik dan oplos in -liefst- water. Anderen mengen het door een kop koffie of kruidenthee, of doen het door smoothie, en gunnen ook hun kinderen ongemerkt een extra dosis. Je proeft het amper, het klontert niet en je doet lekker lang met een zak van 400 gram.

Alleen de beste en zuiverste viscollageen!

Wat mij betreft zijn de beste viscollageenproducten:

2 gedachten over “Viscollageen, waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *