Spring naar inhoud

W-Care Zaltbommel

w-care zaltbommel

W-care centrum voor gezonde borsten 

W-care betekent zowel "we care" als "women care".

Een gespecialiseerd  borstencentrum is hard nodig. In onze maatschappij draait het steeds meer om mooie borsten, waarbij de aandacht voor gezonde borsten naar de achtergrond is verdwenen. Enkele Zaltbommelse specialisten op gebied van borstgezondheid hebben hun krachten gebundeld en starten  op ….. een voor Zaltbommel uniek centrum.

In de wereld van social media zijn vrouwenborsten nogal eens het middelpunt van aandacht. De aanbiedingen voor borstoperaties vliegen je om de oren. De gegevens over de toename van borstziektes en de noodzaak zware behandelingen helaas ook. Het wordt hoog tijd dat we ons bezig gaan houden met de gezondheid van borsten. Als we niet zorgvuldig met onze borsten omgaan, kunnen zich ongemerkt afvalstoffen opslaan en ophopen, waardoor klachten en/of ziektes ontstaan, met alle nare gevolgen van dien.

 Bewustwording

Het is opmerkelijk dat we vaker esthetische aandacht aan onze borsten besteden, dan aandacht voor gezondheid ervan. We geven er inmiddels kapitalen aan uit en natuurlijk willen we dat onze borsten er goed uitzien. Daar op zich valt niets op aan te merken. De andere kant van het verhaal moeten we alleen niet verwaarlozen. Hoe goed kennen we onze borsten eigenlijk, en hoe goed zorgen we ervoor dat ze gezond blijven? Hoe houden we in de gaten of zich veranderingen voordoen in de vorm of in het weefsel van de borsten? Hoe verzorgen wij onze borsten na implantaten, verkleining of zelfs na (deel)amputatie?

Via dezelfde social media-kanalen - en het nieuws - bereiken ons helaas ook ervaringen van vrouwen bij wie operaties misgaan of die jaren na een operatie gezondheidsproblemen ervaren. Die klachten willen we juist voorkomen. Veel van die klachten zíjn ook te voorkomen.

Daarvoor is het wel belangrijk dat vrouwen bewust worden van de mogelijkheden die er zijn om zelf actief aan de gezondheid van hun borsten te werken.

Laten we het eens over borsten hebben

Op ….. organiseert W-care Zaltbommel opnieuw een bijeenkomst voor vrouwen. Het enige agendapunt is “borsten”. We praten je bij over wat er allemaal te koop is in de wereld van borsten, wat belangrijk is er over te weten en wat je zelf kunt doen om je borsten zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden.

Samenwerking

Drie Bommelerwaardse specialisten slaan de handen ineen om vrouwen in Zaltbommel en omgeving meer bewust te maken van het belang van hun borstgezondheid. De gemotiveerde en geëngageerde specialisten bieden gezamenlijk een bijzonder compleet pakket kennis, onderzoeken en behandelmethoden die vrouwen helpen inzicht te krijgen in hun borstgezondheid. Ook voor praktische hulp ben je bij hen aan het juiste adres.

Margret Bosman, gespecialiseerd in holistische huid- en lichaamsverzorging. Ritme en warmte zijn twee belangrijke aspecten voor de mens om in balans te komen. Margaret ondersteunt je in deze processen door haar specifieke behandelmethode en de biologisch-dynamische producten. Zij weet alles van de huid en van de tere lymfesystemen die zich daar net onder bevinden. Meer informatie

Alice de Heus, gespecialiseerd in Bewust-Zijn (Bewustwording, Ontspanning, Balans). Haar doel is om mensen zoals jij, die vast lopen in het leven, lichamelijke/emotionele pijnen bij zich dragen, niet weten hoe verder te gaan omdat de last alsmaar zwaarder wordt, maar ook als je van je onzekerheid, faalangst, etc. af wilt. Graag reist zij een stukje met je mee zodat jouw leven lichter wordt en een mooie reis zal zijn. Meer informatie

Marielle van Tienen, gespecialiseerd in zelfzorgverlening. Als geen ander begrijpt zij hoe vrouwen zich voelen met overgangsklachten, menstruatieklachten, problemen met de zwangerschap, vermoeidheid en vele andere zaken die veroorzaakt kunnen worden door hormonale disbalans. Zij is orthomoleculair voedingscoach en medisch thermograaf. Meer informatie

Ingrid Wunnekink, ontmoet in haar winkel veel mensen en maakt er zoveel moois mee dat ze er blogs over schrijft over bijvoorbeeld borstgezondheid en welke type beha’s geschikt zijn om de conditie van je borsten optimaal te houden. Haar kennis over lingerie is enorm uitgebreid en zij adviseert vrouwen met liefde. Inmiddels is zijn Vlow-consulent en aanstaand borstweefseltherapeut. Meer informatie

Boobytrap

Trap niet in de valkuil van te makkelijk denken over je borsten en wacht niet tot je er in "de bus" pas achter komt dat er niets speelt. Je borsten zijn het waard om regelmatig onderzocht te worden.

W-care, voor jou én voor je borsten

w-care zaltbommel