Spring naar inhoud

Ik wil toch liever een beha dragen

Je weet dat het voor je lymfestroom -en dus voor je gezondheid- een stuk beter is géén beha te dragen. Of in ieder geval, zo vaak mogelijk geen beha.

Maar ja, je voelt je soms wel héél erg naakt zonder... En ondanks dat je weet dat vaak niemand het ziet, kun je je nog best ongemakkelijk voelen, met 'de dames los in de kooi'. Bedenk in ieder geval dat er plenty momenten zijn waarbij je met gemak zonder kunt, of je nou grote of kleine borsten hebt.

Generaties voor ons hebben immers altijd geleerd dat je slappe borsten krijgt als je ze niet ondersteunt. Ik hoor het mijn moeder zaliger nog zeggen "kijk maar naar die Papoeavrouwen met die slappe lellen". Ja het plastisch formuleren heb ik niet van een vreemde 😉

If only they knew...

Ik kan je vertellen dat toen ik me voor het eerst in mijn woonplaats buiten de deur begaf zonder mijn vertrouwde borstenbeschermingsmiddel, ik me hoogst ongemakkelijk voelde. Boodschappen doen in de supermarkt is ineens een uitdaging, met al die temperatuurverschillen...  Ik had het liefste mijn 'dames' gewoon vast willen houden. Bedenk dan ook meteen dat ik niet achteraan stond toen mooie grote borsten werden uitgedeeld, zal ik maar zeggen.

Maar goed, ik was al overtuigd van mijn lymfeprobleem op borsthoogte en ik was determined zo vaak mogelijk geen beha te dragen, helemaal als dat niet dringend noodzakelijk was.

Na een paar keer werd het al best normaal en stoorde ik me niet eens meer aan het geschommel.

Behaloos maakt je borsten niet groter, wel ronder en steviger

Mijn favoriete lingeriewinkelierster sprak me eens aan, toen ik er weer eens was. Wij hebben een warme relatie overgehouden aan mijn jarenlange klant-zijn en voor een knuffel, smakzoen of een kop thee kan ik er altijd terecht. Ze zei: "zeg, ik dacht dat jij geen beha meer zou dragen?" Ik spreidde mijn armen, greep daarna mijn dames vast, niet begrijpend wat ze bedoelde. "Dat klopt, ik heb er ook geen aan, al een tijdje niet."

Wat bleek nu, het was deze professional opgevallen dat mijn dames niet meer schommelden, maar zich vriendelijk opgericht hadden en steviger in hun vel zaten. Mijn bindweefsel was gewoon weer gaan doen waar het voor bedoeld was; het zelf dragen van mijn borsten. Hoe gaaf is dat!

Maar goed, dit gezegd hebbend; er is wel één moment geweest dat ik me toch onzeker voelde zonder beha. Ik draag gelijkheid en respect voor elkaar een warm hart toe en vaar al jaar en dag mee op verschillende boten in de gay parade. Het kan me niet feestelijk genoeg zijn en deze keer had ik geweldige jurken gebouwd voor een vriendin en mij, passend bij het bootthema. De jurk zelf, maar vooral het decolleté was oogverblindend, al zeg ik het zelf. Mijn net zo rondborstige vriendin draagt een beha en ondanks dat mijn top me behaloos als gegoten zat, durfde ik ineens die honderdduizenden mensen aan de kant, niet blij tegemoet te treden zonder borstenbescherming. Ik had altijd al uitstekend aangemeten beha's aan en ik trok er daar één van uit de kast.

gay parade happy healthcare

Ja, ik zag er ge-wel-dig uit en mijn dames waren vakkundig verstopt.

Maar ko-le-re, wat het ik er een lást van gehad! En zo lang nog! Met mijn nieuwe borstvorm, paste hij niet zo goed meer en de beugel had een pútdiepe groef in en om mijn borsten getrokken. Uit dat ding en wég ermee. Die ging ik niet meer dragen!

Ik was meteen weer bij: "maar wat dan wel, in zo'n gelegenheid?" en ik ben eens rond gaan zoeken. Mijn vriendin, de borst- en lingeriespecialist, liet me dit modelletje zien. In allerlei maten en kleuren. Dat leek me wel wat; lekker breed rond de romp, lekker luchtig en zacht in dragen én met lichte padding waardoor ik me een beetje beschermd voel, als ik eens een keer niet zo zeker van mezelf ben.

Gelukkig heb ik dat niet al te vaak -haha-

Doe jezelf een plezier; ga naar een lingeriewinkel, laat je adviseren over de maat die je het beste past en koop er dan meteen en paar! Je weet tóch dat je ze vaker gaat dragen. De winkelier staat daar niet als paskamer voor een online bestelling.

Kijk, als je in de buurt van Zaltbommel woont, ga dan vooral naar Love-Li Lingerie.

Hoewel... Ik hoor van haar weleens terug dat vrouwen uit heel andere delen van Nederland naar haar toe komen, op mijn advies. Omdat ze een geweldige collectie beugelloze beha's heeft, omdat ze een gedreven pleitbezorger van borstgezondheid is, daar ook bijscholing voor volgt, en omdat ze haar medewerkers bijschoolt in haar opgedane kennis.

Dus; zoek je een adres waar je altijd goed geholpen wordt en die de mooiste collectie gezonde beha's en gezond advies in huis heeft. Plan eens een dagje Zaltbommel. Je wilt er altijd weer terug komen!

Is het niet voor het schilderachtige vestingstadje, dan toch zeker voor de beste borstgezonde lingeriewinkel van Nederland!

2 gedachten over “Ik wil toch liever een beha dragen

  1. mail

    ik moet er niet aan denken om geen bh te dragen , die bh is smorgens het eerste wat ik pak als ik opsta en echt het laatste wat ik uitdoe als ik mijn bed in ga

    1. Happy Healthcare

      Dat kan natuurlijk mail, en daar is iedereen vrij in. Dat je deze reactie hier plaatst, betekent in elk geval dat jij je bewust bent van wat dit voor je lijf kan betekenen. En daarmee heb ik mijn doel van vandaag al bereikt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *