Spring naar inhoud

Waarom een Beginnerscursus?

Powerwalk is geschikt voor iedereen! Voor mannen en vrouwen. Helemaal als je wat ouder bent of wat zwaarder, als je knie-, enkel- of rugklachten hebt, als je zwanger bent of als je simpelweg gemerkt hebt dat andere sporten toch niet 'jouw ding' zijn, is Powerwalk geschikt.

Een groot voordeel vergeleken met hardlopen of andere (kracht)sporten is dat Powerwalk je gewichten, spieren en pezen veel minder belast waardoor je minder kans op blessures hebt. Ondanks dat je met Powerwalk intensief sport en we steeds een beroep doen op je uithoudingsvermogen en je flexibiliteit.

Aan beginners besteden we graag extra aandacht voor de houding, de techniek en de mindset van Powerwalk. Als je die onder de knie hebt, kun je zonder problemen instromen in de andere groepen, waar ook meer gevorderde deelnemers aan meedoen. In die groepen loopt iedereen op zijn eigen tempo en is meer aandacht voor spierversterking en opbouw van conditie.

Wat heb je ervoor nodig?
Het is fijn als je soepele (hard)loopschoenen aantrekt en  je trainingskaart en je huis-/fietssleutel meeneemt. Verder neem je eigenlijk niks mee; geen tassen, dikke jassen, bidons en óók geen huisdieren. Je loopt voor jezelf, voor en met je eigen lichaam!

Het is wel een grappig gezicht hoor, zo'n Powerwalkgroep, zo met die armen en zo. Gelukkig loop je nooit alleen en hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Daarbij; 'iedereen' lacht je toe en daar word je zelf ook vrolijk van! Inmiddels zijn er enkele honderden Powerwalktrainers actief door heel Nederland aan de slag. Ik verwijs je graag door naar een club bij jou in de buurt!! Binnenkort zie je het in heel Nederland!

GEZONDE en BIJ JOU PASSENDE VOEDING en BEWEGING zorgt ervoor dat je lichaam goed functioneert en dat je (weer) fit wordt. Je verkleint de kans op aandoeningen als bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheid en diabetes. Het laat je hart, longen en spieren (weer) wennen aan werken voor je lichaam in plaats van dat het je blessures oplevert. En wat is er mooier dan als je dit met PLEZIER kunt inpassen in je leefstijl?
Meld je aan!

Wanneer en waar lopen we dan?