Spring naar inhoud

LymfReflex©

Met LymfReflex© kun je de wereld weer aan!

Een goed werkend lymfestelsel is de basis voor een goede gezondheid en vitaliteit.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een súperzachte massagemethode om het lymfestelsel te activeren. Deze massagetechniek, ontwikkeld door Dr. Vodder, is niet te vergelijken met andere vormen van behandelen. De zachte, subtiele massagetechniek bestaat uit een lichte, ritmische aanraking van de huid en het onderhuids bindweefsel. De zachte, zuigende en pompende bewegingen helpen het lymfevocht zijn weg door het lichaam te vinden. Manuele lymfedrainage voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is erg groot en werkt lang nadat de behandeling is gestopt, nog na.

De behandeling

Voor de eerste behandeling nemen we een anamnese/vragenlijst door, zodat ik een goed beeld krijg van je klacht, ziektegeschiedenis en medicijn- en supplementengebruik. Ik maak dan een inschatting van de belastbaarheid op dat moment. De gegeven prikkels moeten door het lichaam verwerkt kunnen worden.

Net als bij een Manuele lymfedrainage behandeling begint ook een LymfReflex©-behandeling bij de grotere afvoerplaatsen van het lymfesysteem. Hierdoor wordt de afvoer van de lymfe aangezet, waarna de behandeling van het probleemgebied start.

Lymfe is een langzaam voortbewegende, stroperige vloeistof. Een LymfReflex©-behandeling vindt daardoor liefst met een zekere regelmaat plaats. Afhankelijk van de aard van de klacht(en) kan dit variëren van enkele keren per week tot 1 maal per maand. Houd bij langer bestaande klachten rekening met een behandeltraject van 1 à 2 maal per week gedurende enkele weken, waarna de afbouwperiode start. Vanzelfsprekend krijg je aanvullende leefstijladviezen ter ondersteuning van de behandelingen.

Afhankelijk van het te behandelen deel, duurt een LymfReflex©-behandeling gemiddeld 45 minuten minuten.

LymfReflex©-behandeling:

De LymfReflex©-behandeling maakt gebruik van een combinatie van verschillende massagetechnieken die samen bijdragen aan een verbetering van de bloed- en lymfecirculatie in het lichaam:

 • Klassieke massage
 • Voetreflexmassage;
 • Manuele Lymfedrainage.

Op de voeten bevinden zich zo'n 7.000 reflexpunten, die corresponderen met elk orgaan en systeem in ons lichaam. Een aantal daarvan corresponderen met het lymfestelsel. Door deze reflexpunten op de voeten te stimuleren wordt de bloed- en lymfecirculatie extra bevorderd. Vooral bij oedeem in de benen en voeten is deze combinatie van massagetechnieken zeer succesvol bij het herstellen van balans in het vegetatieve zenuwstelsel en het ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Wanneer denk je aan een LymfReflex©-behandeling?

 • Oedeem (zwelling); na een operatie, trauma, sportletsel of langdurig gebrek aan beweging (ziekte, vliegreis)
 • Vermoeidheid heeft vaak te maken met onvoldoende afvoer van toxische afvalstoffen, vaak in combinatie met een te hoog stressniveau. Doordat het lichaam voortdurend reageert op chronische ontstekingshaarden, verliest het te veel energie en put het lichaam op termijn uit.
 • Versterken immuniteit; een actiever afweersysteem is beter in staat ziekteverwekkers te bestrijden (en chronische infecties te overwinnen.
 • Detox; ophoping van giftige stoffen (toxines) vormt een voortdurende bron van chronische ontsteking en vermoeidheid
voetreflex lymfreflex Happy Healthcare
voetenkaart animatie Happy Healthcare
 • Verkoudheid en holteproblemen; ook slijmvliezen zitten vol lymfevaatjes en zenuwuiteinden.
 • Huidklachten; 80% van de ongeveer 20.000km lymfevaten in het lichaam bevindt zich in de dermis (huislagen). Daarom werkt MLD zo goed bij (chronisch) eczeem, acné en allergie.
 • Verlichting van klachten t.g.v. spataderen
 • Rusteloze of 'zware' benen; reageren heel erg goed op LymfReflex©-behandeling. Het verbetert de bloed- en lymfecirculatie én dor de parasympatische invloed.
 • Stress en stressgerelateerde klachten De omschakeling binnen het vegetatieve zenuwstelsel (van sympaticus naar parasympaticus) leidt tot meer balans in het hormonale stelsel (cortisol/adrenaline), in de spijsverteringsprocessen (maag-/darmstelsel), in het spierstelsel (spierpijn / verkramping / hoge spiespanning), en brengt rust in het 'brein' (hoofdpijn, onrust, slapeloosheid). Door activering van de parasympaticus (het rustgevende deel van het zenuwstelsel) kan het lichaam zich ontspannen en nieuwe krachten opdoen.
jouw praktijk hier happy healthcare

LymfReflex©-behandeling voer ik niet uit:

 • op open wonden aan voet en/of been (als ik daar niet omheen kan werken)
 • huidaandoeningen als steenpuist, schimmels, e.d.
 • spataderen
 • als je oedeem het gevolg is van kanker(behandeling). Behandeling van kankerpatiënten is in Nederland wettelijk voorbehouden aan therapeuten met en paramedische beroepstitel/BIG-registratie zoals fysiotherapeuten en huidtherapeuten en in overleg met de behandelend arts.

Extra voorzichtig ben ik bij:

 • diabetische voet
 • gebruik van zware pijnstillers en/of drugs en alcohol

Heb je verder nog vragen over MLD of over de andere behandelingen die ik geef? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

lymfreflex happy healthcare

Tarieven MLD en LymfReflex©

 • Eerste behandeling Manuele Lymfedrainage (MLD) (anamnese met aansluitend de 1e behandeling) € 82,50 (ca. 2 uur)
 • Vervolgbehandeling MLD € 66,00 (ca. 1 uur)
 • LymfReflex©-behandeling € 66,00 (ca. 1 uur)
 • Ontspannende voetreflexmassage € 44,00 (ca. 45 minuten)
 • Hooikoortsbehandeling (serie van 3) € 120,00 (ca. 45 minuten)

Cadeaubon:
Natuurlijk kun je ook een cadeaubon kopen. Deze kan voor elk gewenst bedrag of behandeling worden uitgeschreven en ik verpak hem feestelijk voor je.

Boek meteen je behandeling

Start chat
1
Waar kan ik je bij helpen?