Spring naar inhoud

Je hebt geen tetanusvaccinatie nodig

Je loopt een lelijke wond op omdat je valt, gebeten wordt of ergens in stapt. Het eerste dat je zult horen van omstanders is "je moet een tetanusprik halen". Als je je meldt bij een regulier medisch behandelaar, moet je stevig in je schoenen staan om de protocollair voorgeschreven tetanusprik te voorkomen. Je zou van minder onzeker worden, toch?

En dat, terwijl een tetanusvaccinatie helemaal niet nodig is!

Alléén als je een wond afdekt (met pleisters of verband) of dichtmaakt (door hechting van de wond) loop je risico dat de tetanusbacterie toxines (vergif) afgeeft aan de wond. Onder normale aerobe (zuurstofrijke) omstandigheden, bestaat dat gevaar niet!

De enige juiste remedie tégen 'tetanusinfectie' is de wond te stimuleren vocht uit te scheiden (door het vrij te laten bloeden of door wondvocht te laten vloeien). Calendula (inwendig, als zalf of tinctuur) helpt hier goed bij. In lang niet alle gevallen is anaerobe (zuurstofarme) verbinding van wonden noodzakelijk. Ook grotere wonden kunnen uitstekend enige tijd vloeien vóórdat overgegaan moet worden tot verbinden. Daarmee is het gevaar van tetanus in bijna alle gevallen volledig geweken.

In het volgende artikel wordt één en ander in detail uitgelegd. Weet je trouwens wanneer het vaakst 'tetanusinfectie' ontstaat? Bij pasgeboren kinderen! Tijdens het doorknippen van de navelstreng! Ik pleit voor schone scharen!

Waarom je ook geen Tetanus-vaccinatie nodig hebt..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *