Spring naar inhoud

Hooikoortsbehandeling Lymfedrainage

Met een Hooikoortsbehandeling kun je weer ontspannen buiten zijn!

Een goed werkend lymfestelsel is de basis voor een goede gezondheid en vitaliteit.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een súperzachte massagemethode om het lymfestelsel te activeren. Deze massagetechniek, ontwikkeld door Dr. Vodder, is niet te vergelijken met andere vormen van behandelen. De zachte, subtiele massagetechniek bestaat uit een lichte, ritmische aanraking van de huid en het onderhuids bindweefsel. De zachte, zuigende en pompende bewegingen helpen het lymfevocht zijn weg door het lichaam te vinden. Manuele lymfedrainage voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen en daarmee het herstel van het immuunsysteem is erg groot en werkt lang nadat de behandeling is gestopt, nog na.

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën

Het is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op pollen (stuifmeelkorrels) van sommige grassen, planten en bomen die in bloei staan. Vooral bij warm en droog weer zweeft stuifmeel in de lucht en wordt vervolgens ingeademd en raken slijmvliezen van de ogen, neus- en keelholte geïrriteerd. Het afweersysteem van het lichaam in de war is en functioneert niet optimaal. Door een allergische reactie in het lichaam komt histamine vrij. Histamine zorgt ervoor dat hooikoortsklachten optreden zoals; tranende ogen (soms gepaard met jeuk), een loopneus/verstopte neus, niezen en benauwdheid. Hooikoorts kan grote invloed hebben op je werk, je school, nachtrust of je sociale bezigheden.

De late lentemaanden en vroege zomermaanden zijn klassieke periodes waarin de meeste hooikoortsklachten zich aandienen. De maanden maart t/m mei zijn daarom het meest geschikt om te starten met de behandeling.

Waarom dan al?
Hooikoorts is een gevolg van een niet optimaal werkend immuunsysteem. De hooikoortsbehandeling die ik aanbied is een combinatie van voetreflexologie, manuele lymfedrainage en lymfetaping. De nadruk ligt op het versterken van het immuunsysteem, waardoor de hooikoortsklachten voor een groot deel verminderen of zelfs verdwijnen. Heb je acute hooikoortsklachten? Dan is de behandeling ook effectief.

hooikoorts-pollen happy healthcare

Alle goede dingen in drieën

Een Hooikoortsbehandeling bestaat uit drie delen: 3 LymfReflex©-behandelingen dus van ongeveer 45 minuten gecombineerd met lymfetaping tijdens de 1e en 3e afspraak

Voor de eerste behandeling stel ik je een paar korte vragen over je gezondheid, zodat ik een goed beeld krijg van de klacht, ziektegeschiedenis en medicijn- en supplementengebruik. Ik maak dan een inschatting van de belastbaarheid op dat moment. De gegeven prikkels moeten door het lichaam verwerkt kunnen worden.

Daarna start ik met de eerste LymfReflex©-behandeling en plaats ik de lymfetape. Een week later kom je voor alleen een LymfReflex©-behandeling terug en de derde week kom je voor een LymfReflex©-behandeling en zo nodig plaats ik -zo nodig- nog een keer extra lymfetape.

De behandeling zelf begint altijd bij de grotere afvoerplaatsen van het lymfesysteem. Hierdoor wordt de afvoer van de lymfe aangezet, waarna de behandeling van het probleemgebied start. Lymfe is een langzaam voortbewegende, stroperige vloeistof. Een Hooikoortsbehandeling vindt daardoor 3 weken achter elkaar plaats. Het komt zelden voor -maar afhankelijk van de ernst van de klacht(en)- kunnen hierna nog enkele vervolgafspraken nodig zijn. Vanzelfsprekend krijg je aanvullende leefstijladviezen ter ondersteuning van de behandeling.

jouw praktijk hier happy healthcare

Ik behandel niet tijdens:

 • Acute infecties in bloed- en lymfevaten
 • Koorts
 • Trombose
 • Ernstige vormen van hart- en nieraandoeningen en botontkalking
 • Epilepsie
 • Hartfalen
 • Kankerbehandeling Behandeling van kankerpatiënten is in Nederland wettelijk voorbehouden aan therapeuten met en paramedische beroepstitel/BIG-registratie zoals fysiotherapeuten en huidtherapeuten en in overleg met de behandelend arts.

Extra voorzichtig ben ik bij:

 • Schildklieraandoeningen
 • Diabetes
 • Hoge of lage bloeddruk (cardiale insufficiëntie)
lymfreflex happy healthcare

Tarieven MLD en LymfReflex©

 • Eerste behandeling Manuele Lymfedrainage (MLD) (anamnese met aansluitend de 1e behandeling) € 82,50 (ca. 2 uur)
 • Vervolgbehandeling MLD € 66,00 (ca. 1 uur)
 • LymfReflex©-behandeling € 66,00 (ca. 1 uur)
 • Ontspannende voetreflexmassage € 44,00 (ca. 45 minuten)
 • Hooikoortsbehandeling (serie van 3) € 120,00 (ca. 45 minuten)

Cadeaubon:
Natuurlijk kun je ook een cadeaubon kopen. Deze kan voor elk gewenst bedrag of behandeling worden uitgeschreven en ik verpak hem feestelijk voor je.

Boek meteen je behandeling

Start chat
1
Waar kan ik je bij helpen?