Gezonde werknemers maken een gezond bedrijf

Werknemers zijn het belangrijkste levende kapitaal van elk bedrijf of organisatie. Hun gezondheid en welzijn bepalen de bedrijfsresultaten in grote mate.
Ziekteverzuim, pesterijen, negatieve competitie, fouten en lage energie, vormen grote verborgen kostenposten en dragen bij aan een verzwakt en onprettig werkklimaat.
Vreemd genoeg vertaalt dit zich zelden in een effectief gezondheidsprogramma. You’ve come to the right place; daar kan ik je bij helpen.

marielle van tienen happy healthcareMet liefde kom ik naar je toe voor:

  • Professioneel advies in gezondheidsbeleid
  • Trainingen, masterclasses en lezingen
  • 1 op 1 coaching en groepscoaching

Zorgverzekeraar Menzis berekende dat 87 procent van de werkgevers de vitaliteit van haar werknemers belangrijk vindt. In de praktijk doet maar 23 procent van de werkgevers hier echt iets mee. Ben jij er daar één van, of laat je zien dat het welzijn van je werknemers je aan het hart gaat?

Mijn opleiding en achtergrond gaf me een feilloos gevoel voor welke techniek wél en welke níet werkt. Ik volgde opleidingen als klassieke homeopathie, coaching/counselling en orthomoleculaire voedingstherapie, ik werd Powerwalktrainer en ik bekwaamde me in pure voedingsvormen als Paleo, Oer en Hormoonfactor. Mijn cliënten begeleid ik naar grotere gezondheid en vitaliteit. Als zich klachten manifesteren die buiten mijn vakgebied liggen, verwijst ik door naar passende behandelaars. Daarnaast sta ik mijn mannetje in zakelijke reïntegratie van arbeidsongeschikte volwassenen, in het motiveren en enthousiasmeren van individuen en groepen en ik kan in korte tijd de conditie en bewegingscapaciteit van deelnemers opbouwen.

health-heart-wellness happy healthcare

Maak gezondheid bespreekbaar

Niet elke werkgever vindt het even makkelijk om over de gezondheid van zijn of haar werknemers te beginnen. Vooral niet als dit persoonlijk neigt te worden. Omdat de werknemer zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen gezondheid, zou je het algemeen kunnen houden door voorlichting te geven.

Richt het gezondheidsbeleid zo in dat je gezonde werknemers ondersteunt. Zij zijn immers duurzaam kapitaal en geven een positieve energie binnen de organisatie! Peer pressure doet de rest. Op deze manier brengt je het ziekteverzuim op een positieve manier omlaag!


Boek mij voor trainingen, masterclasses en lezingen

Het onderwerp Gezondheid en Leefstijladvies is breed en kan op meerdere manieren voor het voetlicht gebracht worden binnen een professionele organisatie. De focus ligt volgens mij op preventie en bewustwording. Hiervoor heb ik verschillende trainingen, masterclasses of lezingen ingericht. De uiteindelijke invulling hiervan gaat natuurlijk in gezamenlijk overleg met de werkgever.

Denk dan bijvoorbeeld aan sessies als:

  • De invloed van voeding op onze hersenen Lezing van 1,5 uur
  • Voedring en beweging helpt burn-out klachten te verminderen Masterclass van 1.5 uur
  • Een gezonde leefstijl voor managers en professionals. Training van 3 uur (max. 20 personen)

 Cijfers: Wat kosten zieke en ongezonde werknemers

Zeker 70% van de bedrijven en organisaties schat ziektekosten te laag in. Ongeveer 20% van de werkgevers schat dat een zieke werknemer zo’n € 50,- per dag kost. Het werkelijke bedrag voor directe kosten in Nederland ligt tussen de €200,- en 400,- (!), afhankelijk van de loonniveau.

De hoogte van verborgen ziektekosten zijn lastiger in te schatten maar zijn verontrustend hoog. Bij langdurig zieken zijn de bedrijfskosten nog veel hoger. Bijvoorbeeld: het UWV stelt een reïntegratietraject verplicht, zo niet dan moet je een jaar langer doorbetalen. En heb jij inzichtelijk wat de verborgen kosten zijn van halfzieke werknemers die toch blijven werken, fouten maken, traag werken en minder motivatie hebben?

cbs obesitas happy healthcare   cbs roken 25 plus happy healthcare

Schokkende feiten over de Nederlandse bevolking – dit zijn je werknemers
Bijna de helft van de twintigplussers is te zwaar (7-2018 Bron CBS). Meer dan de helft krijgt onvoldoende beweging. Een kwart rookt. Ruim 20% drinkt te veel. Zeker 20% heeft burn-out klachten. Rokers verzuimen 1,5 keer zo vaak als niet-rokers. Overgewicht veroorzaakt 10% meer arbeidsverlies en 2 keer meer risico op arbeidsongeschiktheid. Sporters verzuimen 5 tot 12 dagen minder per jaar. Op dit moment zijn de ziektekosten meer dan 10% van het bnp.

Bevrijd je bedrijf en je werknemers van deze ziektekosten. Verbeter de werksfeer en de gezondheid van je werknemers met passende, prettige en effectieve maatregelen.


Professioneel advies in gezondheidsbeleid

Voor jouw onderneming is je personeel je kapitaal. Dan kun je je ook voorstellen wat de waarde van vitaal en blij personeel is. Dat wil je zo goed mogelijk kunnen inzetten. Je hebt vast al vaker nagedacht over een beleid voor de gezondheid van je medewerkers. Dit kan de volgende onderwerpen bevatten: voeding – beweging – plezier hebben – zingeving – roken – alcohol – of iets wat specifiek in jouw bedrijf speelt. Happy Healthcare is volledig gericht op gezondheidspreventie. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen; iemand die niet ziek wordt, hoeft ook niet beter te worden… Op een positieve manier maak ik je werknemers bewust van de gevolgen én van de vele voordelen op hun gezondheid.

Herstelprogramma langdurig zieken

recovery happy healthcare

Iedereen, maar vooral degene die geconfronteerd wordt met langlopende ziekteprocessen, heeft baat bij een gericht herstelprogramma. Met een 6 maanden durende training voor een optimale gezonde levensstijl, help ik bij vele aandoeningen als diabetes, hart- en vaataandoeningen, obesitas, bewegingsproblemen en andere moderne beschavingsziektes en verhoogt de energie en gezondheid. Door vergelijkbare wetenschappelijk bewezen programma’s zijn wereldwijd duizenden mensen genezen. 

Personal Health Coaching

Kampt iemand met specifieke problematiek, dan zet ik deze levendige stijl van gezondheidscoaching in. Vanuit iemands biografie begrijp ik wat nodig is om weer gezond en vitaal te worden. Ook hier zet ik in op de pijlers; voeding, beweging, plezier hebben en zingeving. Als vanzelf wordt je werknemer gecoacht op verdere ontwikkeling van talenten en capaciteiten.


Netwerk van specialisten

Omdat ik dagelijks bezig ben met preventieve gezondheid, werk ik in mijn netwerk met verschillende specialisten die hun eigen vak vanuit dezelfde visie beoefenen. Hiervoor kan ik voor jouw bedrijf een gezondheidsbeleid (vitaliteitsplan) opstellen en tot uitvoering brengen. Dit doe ik voor bedrijven vanaf 20 werknemers en meer.


Neem vrijblijvend contact opmarielle happy healthcare

Er valt meer te vertellen over dit revolutionaire leefstijlprogramma, dus neem contact met me op. Vrijblijvend, kosteloos en inspirerend.

Tel. 06-11240681 of marielle@happyhealthcare.nl

Deel, volg en like dit bericht:
Email
Pinterest1.1k

Whatsapp
Linkedin