Maken jij en je partner plannen om (weer) zwanger worden?

Dan is er geen beter moment dan vandaag om stil te staan bij je lichamelijke conditie, je leefstijl en mogelijke risicofactoren. Je helpt je toekomstige kindje geweldig als jullie al vóór de bevruchting jullie eigen leefstijl zo inrichten dat je de gezondste voedingsbodem voor het beste zaadje en eitje wordt. Dat is belangrijk omdat je alleen zo de beste versie van jezelf voortplant.

Overal zie je algemene richtlijnen, als: start met foliumzuur, eet gevarieerd, etc. Dat laatste is al niet in algemene richtlijnen te vatten, want wat is nou gezond en gevarieerd voor jouw? Omdat niemand hetzelfde is, is er gewoonweg geen algemeen advies te geven. Je bent van harte welkom op het kinderwensspreekuur om te weten te komen hoe jullie beiden zo gezond mogelijk aan jullie (nieuwe) zwangerschap kunnen beginnen. Er komen veel verschillende zaken aan bod, zoals jullie beider:

  • gezondheid en leefstijl; zijn er ziektes, heb je bijzondere leefgewoontes en wat is jullie voedingspatroon, hoe reageert je lijf op voeding en beweging
  • afkomst en familie; ben jij of je partner erfelijk belast; zijn er risico's
  • hoe vind je je balans tussen werk en privé en zwangerschap
  • ziektes en afwijkingen bij jezelf en je partner of wellicht een eerder kindje; zijn er risico's
  • medicijnen, inentingen, roken, alcohol en drugs
  • hoe verliep een eerdere zwangerschap
  • en nog veel meer...

 

Samen gaan we aan het werk en je leert stap voor stap wat de beste keuzes zijn voor jullie als het over voeding gaat en of je supplementen nodig hebt en zo ja; welke. Klakkeloos suppleren is niet altijd de beste keuze.

Álles voor de allerbeste start van je aanstaande kindje en voor jullie zwangerschap!

Gun jezelf - én je kind - het beste van het beste

bittersoutbad happy healthcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *