Spring naar inhoud

Geldstress

 Je hebt te maken met financiële problemen. Daar wil je iets aan doen, maar met financiële problemen hangen ook weer andere problemen samen. Hoe kun je het overzicht krijgen en houden? Hoe pak je op een juiste manier de oorzaken aan?

Deze speurtocht vraagt veel van jezelf. Het is belangrijk dat je duidelijk krijgt wat de oorzaak is van de financiële problemen, zodat je uitvindt of er een bijkomstig probleem is waardoor je in de financiële problemen terecht bent gekomen. Zo ja, dan is het belangrijk om iets aan deze oorzaak te doen. Daarnaast moet je leren om te gaan met de financiële problemen zelf én de gevolgen die dit met zich meebrengt.

De oorzaak van financiële problemen kan binnen en buiten jezelf liggen:

binnen: je geeft teveel geld uit aan onbelangrijke zaken, je besteedt je inkomen niet op de juiste manier waardoor je de vaste lasten niet meer kunt betalen.
buiten: je bent je werk verloren door een reorganisatie of doordat je ziek bent geworden. Of je leefde van het inkomen van je partner en ligt in een scheiding, je woning moet verkocht worden omdat je de hypotheek niet meer kunt betalen of je hebt een restschuld door de verkoop van je woning.

Financiële problemen geven GELDSTRESS en dàt weer TAST JE GEZONDHEID AAN! Je glijdt lichamelijk, psychisch en sociaal een neerwaartse spiraal in.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op! We helpen je uit te vinden wat de oorzaak van je geldstress is.
Je dóet het zelf, wij nemen je aan de hand en we geven je handvatten om dat te aan te pakken en te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *