Spring naar inhoud

EQology Pure Arctic omega-3 Visolie

Wat is EQology

EQology is een Noors bedrijf en opgericht in 1998. Het staat voor het produceren van 100% natuurlijke voedingssupplementen voor een beter en gezonder leven. De kwaliteit van de producten die EQology produceert onderscheidt zich ten opzichte van andere producenten. EQology is producent van zeer hoogwaardige voedingssuplementen. De Pure Arctic vloeibare omega 3 visolie is de meest zuiver en best opneembare. 

De filosofie van EQology luidt: Om optimaal te kunnen functioneren en presteren is het van essentieel belang om in evenwicht en balans te zijn. 

De EQology Pure Arctic Visolie

De pure Arctic omega-3 visolie is de meest hoogwaardige en best opneembare visolie in de wereld met een TOTOX waarde van 4.0! De visolie is gemaakt van 100% Arctische wilde vis (kabeljauw) met koudgeperste olijfolie, vitamine D3 en toegevoegde frisse citroensmaak.

EQology pure arctic omega 3 visolie  

Omega-3 is enorm belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam en dan voornamelijk van onze cellen. Ons lichaam bestaat gemiddeld uit 100 biljoen (dat is miljoen x miljoen; 1.000.000.000.000 of 1012) met cellen. Zodra de verhouding (ratio) omega-3/omega-6 niet in balans is, wordt het celmembraam (de celwand) stugger. Voedingstoffen, water en zuurstof worden dan slechts gedeeltelijk (en steeds minder) opgenomen in de cellen. Ook worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd uit de cellen met alle nadelige gevolgen van dien.

In het filmpje wordt heel duidelijk weergeven, hoe het komt dat onze omega-3 / omega-6ratio bij bijna iedereen tegenwoordig niet meer in balans is, wat de lichamelijke voordelen zijn van voldoende omega-3 in je bloed, hoe je aantoonbaar resultaat kunt zien na 4 maanden gebruik van de EQ Arctic visolie.

Onze cellen hebben verschillende functies in ons lichaam. Onze darmcellen bijvoorbeeld, vermenigvuldigen/delen zich iedere 2 à 4 dagen. Rode bloedcellen eens per 4 maanden. Dit verklaart ook waarom de effecten van omega-3 niet binnen een dag voelbaar zijn. EQology levert de omega-3 visolie in een abonnementvorm van 6 maanden. Je krijgt iedere maand je visolie thuisgestuurd.  Zoals in het filmpje van EQology te zien is, kun je de verhouding omega-3 en omega-6 in je bloed zelf testen. Deze test doe je voor je start met de EQology Arctic visolie als nul-meting. Na 4 maanden doe je weer een (anonieme) bloedtest en je zult aantoonbaar de verbetering zien.

De EQ Pure Arctic omega-3 visolie is los te bestellen via onze webshop of een 6 maanden pakket (pre-paid pakket) in de webshop van EQology.
Met testen of zonder testen.

EQology Pure Arctic omega 3 visolie

 

Het belang van omega-3 vetzuren

Omega-3 is een essentieel vetzuur. Essentieel betekend dat je lichaam deze stoffen niet zelf kan aanmaken maar binnenkrijgt door middel van suppletie (voeding). Wij hebben 3 types omega’s (3, 6 en 9) in ons lichaam. We hebben die ook alle 3 nodig! Echter krijgen we door ons tegenwoordige westerse dieet, niet meer de juiste verhouding binnen. Deze disbalans zorgt voor sluimerende ontstekingen op celniveau *zie figuur 1. Het nadeel is dat je de ontstekingen vaak niet opmerkt, maar wel de vele nare effecten op je lichaam. Daarom is de EQ Omega 3 ratio test een mooie tool om te zien hoe gezond je bent.
Automatisch zal je lichaam de ontstoken cellen proberen te bestrijden wat ontzettend veel energie kost. Echter -omdat we elke dag weer grote hoeveelheden omega-6 (uit onze voeding) binnenkrijgen, is de vicieuze cirkel een feit. De ideale verhouding omega-3/omega-6 is 1:1. Zodra de verhouding op 1:5 of lager komt heb je geen sluimerende ontstekingen meer in je lichaam. Op dit moment is de gemiddelde verhouding omega-3/omega-6 in Nederland 1:20, we krijgen dus gemiddeld 4 keer(!) teveel omega 6 binnen.

Effecten van een omega disbalans:
Het celmembraam van een ontstoken lichaamscel is verhard. Dit is de oorzaak van het probleem. Ontstekingen slokken al veel van onze energie op. Daarbij komt dat onze voedingstoffen, zuurstof, vocht door de verharde celwand niet goed wordt opgenomen. Afvalstoffen worden ook niet goed afgevoerd. Een verkeerde omegaratio kan op lange termijn leiden tot hart-en vaatziektes, diabetes en Alzheimer.

Ontstoken cel door verkeerde omega 3 verhouding
*figuur 1

Waarom er zoveel omega 6 in onze voeding zit:
De voedingsindustrie produceert de producten zo snel en goedkoop mogelijk, ze hebben immers een winst oogmerk. Daarom worden goedkopere grondstoffen gebruikt zoals palm- en zonnebloemolie, deze zijn heel rijk aan omega 6. Het gaat zelfs zover dat een (kweek)vis in de supermarkt tegenwoordig bijna geen omega-3 meer bezit. De vissen worden gevoerd met omega-6rijk krachtvoer om zo snel mogelijk zo groot mogelijk te worden. Dat geeft je te denken... Mede daardoor is de kwaliteit van ons eten zeer verslechterd is de afgelopen jaren.

Omega’s:
Omega-3 
bestaat uit drie verschillende types, dit zijn ALA (alfa linozuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Het heeft een ontstekingsremmende eigenschap.  DHA is de meest kwetsbare van de drie is en het meest noodzakelijk voor onze hersenen. 40% van onze brein bestaat uit vetzuren en 97% daarvan is de omega 3 DHA vetzuur. Een goede visolie onderscheidt zich door een hoge dosering DHA. Ook de TOTOX waarde geeft een goede indicatie van de kwaliteit. TOTOX staat voor TOTal OXidation, wat de mate van oxidatie (zuiverheid) van de olie aangeeft. De Pure Arctic visolie heeft een TOTOX waarde van 4.0. Dit maakt de EQology visolie de meeste zuivere visolie die op dit moment verkrijgbaar is. Omega-3 krijg je binnen door het eten van “wild” gevangen vis, avocado, lijnzaad of door de hoogwaardige EQ visolievoedingssupplement

Omega-6 bestaat uit de vetzuur LA (linozuur) en is ook een essentieel vetzuur. Zoals je inmiddels weet krijgen we in verhouding, door ons huidige voedingspatroon, veel te veel omega-6 binnen. Omdat linolzuur juist het ontstekingsproces versnelt, neem je liever geen omega-3supplement met een toegevoegde omega-6. Daar hebben we al genoeg van; het zit in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en koolzaadolie en is verwerkt in talloze bewerkte producten. 

Omega-9 kan je lichaam zelf aanmaken uit onverzadigde vetten. Het zit vooral in olijfolie. Olijfolie is zeer rijk aan polyfenolen welke een sterke antioxiderende, ontstekingsremmende, anti stollende en antibacteriële werking hebben op het lichaam.

  Per 7,5 ml Per 12 ml
Energie 60,75 kcal 97,21 kcal
Vetten    
Verzadigd 1 381 mg 2 210 mg
enkelvoudig onverzadigde 3 549 mg 5 678 mg
  waarvan Omega-9 1 040 mg 1 664 mg
meervoudig onverzadigde 1 295 mg 2 072 mg
  waarvan Omega-3 1 144 mg 1 832 mg
  waarvan EPA 397 mg 635 mg
  waarvan DHA 567 mg 907 mg
Polyfenolen 0,6 mg 1 mg
Vitamine D3  6,25 mcg (125 %*) 10 mcg (200 %*)

Ingrediënten EQology Pure Actic visolie:

*van referentiewaarde ADH

Ben je ook overtuigd van de meerwaarde van de EQ omega-3 visolie en wil je starten, dan kun je het beste met een 6 maanden pakket starten. Inclusief of exclusief testen.

EQ brochure

Eqology heeft een zeer uitgebreid assortiment. Alle producten zijn puur natuur en van zeer hoogwaardige kwaliteit. Om een goed beeld te krijgen van verschillende producten staat hieronder de brochure toegevoegd.

EQology product magazine 2018

Heb je vragen over visolie van Eqology, neem dan contact met me op.

EQology voedingssupplementen 100% natuurlijk

5 gedachten over “EQology Pure Arctic omega-3 Visolie

 1. ineke de jong

  hallo,
  hoeveel procent visolie en hoeveel procent olijfolie zit er in zo n fles?
  vriendelijke groet,
  Ineke de jong

 2. angelina van uden

  ik wil graag de folder van u produkten ik kan hem helaas niet downloaden omdat mijn pc niet goed is. kan ik de olie ook gebruiken als ik een khd arm dieet volg

  1. Happy Healthcare

   Hi Angelina, Ik heb je een bericht gestuurd om je adresgegevens te vragen, dan stuur ik ze op. Je kunt -natuurlijk- de omega-3-olie gebruiken bij een koolhydraatarm dieet. Deze olie is alleen zuivere olie (omega-3 visolie en olijfolie), geen capsule en geen toevoegingen anders dan een hint citroenolie.

 3. Pingback: EQ Pure Artic Oil 6 maanden opties -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *