Spring naar inhoud

EQ Pure Arctic Oil Omega-3

EQ Pure Arctic OilPure omega-3 olie van 100% Arctic wilde vis (kabeljauw) met koud geperste olijf olie en vitamine D3 – en toegevoegde verse citroenextract voor een frisse smaak.

De basis van gezondheid en een gezond lichaam is voeding. Er zijn veel mensen bij wie dit niet vanzelfsprekend is. Gezond ogende mensen die ‘spontaan’ een hartaanval of beroerte krijgen, mensen die steeds meer en vaker ‘vage’ klachten krijgen, maar ook klachten zoals:

 • hartklachten, hoog cholesterol/hoge bloeddruk
 • fibromyalgie, beroerten, migraine
 • slechte nachtrust en verminderde concentratie
 • stemming wisselingen, depressie, angsten
 • degeneratie van de hersenen, Alzheimer
 • obesitas, diabetes, gewrichtspijn, zwelling, artritis, artrose
 • ziekte van Crohn/darmklachten
 • allergieën, astma, eczeem en acne
 • slecht herstel, slechte genezing en slechte immuun reactie etc.

Wist je dat dit zich allemaal kan ontwikkelen door voeding?

De basis van een gezond lichaam, zijn gezonde, goed functionerende cellen. De belangrijkste 2 voedingstoffen voor deze cellen zijn de omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze omega’s kan je lichaam niet zelf aan maken en dien je binnen te krijgen via voeding en heel belangrijk, in een juiste verhouding. Helaas krijgen we in ons huidige dieet een overschot aan omega 6 voedingstoffen binnen en een groot tekort aan omega 3.

Omega 3 is belangrijk om cellen die beschadigd raken te herstellen. Als we dat te weinig binnen krijgen zullen cellen verder beschadigen, waardoor de cellen niet meer goed en optimaal kunnen functioneren. Dit kan een bijdrage leveren dat het lichaam o.a. bovengenoemde klachten gaat ontwikkelen.

Een ideale balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is 1:1, een goede balans is 1:5. Daarboven  ontstaat een verhoogd risico om klachten te ontwikkelen. Veel mensen kunnen daarom ook moeheid ervaren door energietekort, dit komt omdat (ook beginnende, laaggradige) ontstekingsreacties veel energie vragen van het lichaam.

Wil je weten hoe het met jouw omega-6/omega-3 balans is? Hier kun je een vingerpriktest bestellen.

Wil je zicht op de locatie van ontstekingen in je lichaam, dan is medische thermografie een aangewezen onderzoeksmethode.

Omega 3 en sporters

Merk jij als (top)sporter dat je prestaties steeds wat achterblijven of dat je het niveau niet haalt dat je wel zou kunnen halen? Lukt het je niet helemaal om (top)fit te worden of loop je makkelijk blessures op? Duurt je herstel te lang?

Dit kan heel goed te maken hebben met je cellen.

EQ Pure Arctic OilAls jij een disbalans hebt van omega 3 en omega 6 van boven de 1:5 dan word je celwand hard/stijf en gaat ontsteken. Naast dat die ontsteking jouw lichaam energie kost, waardoor mensen vaak (een onverklaarbare) moeheid ervaren, kan er ook niet goed zuurstof, vitaminen en mineralen de cel in en afvalstoffen kunnen de cel ook niet goed uit.

De cellen kunnen dus niet optimaal functioneren en daardoor loop je een verhoogd risico op het ontwikkelen van ziektes. Maar op het moment dat jouw cellen niet optimaal kunnen functioneren, zal je als (top)sporter ook niet alles uit jouw lichaam kunnen halen.

Herken je dit? Doe eens een bloedtest van Eqology en kijk zelf hoe jouw cellen ervoor staan en ga hiermee aan de slag!

Stap 1: zorg dat je celwand weer flexibel word. Dit doe je door je omega-3 (DHA en EPA) inname te verhogen. Zorg wel dat je altijd een zuivere visolie neemt, zoals de Pure Arctic Oil van Eqology.

Test je bloedwaarde op de verhouding omega-3 en omega-6!

Je kunt nu op een snelle en eenvoudige manier jou omega-6 en omega-3 verhoudingen testen met een handige bloedtest voor thuis.

Bekijk je resultaat na 10 tot 14 dagen op www.eqologytest.com. Scroll even door deze pagina voor een handleiding. Het is echt supersimpel!

Kenmerken van Pure Arctic Oil (EQ)

 • EQ Pure Arctic OilBevat geen andere toegevoegde visolie of synthetische toevoegingen
 • Een evenwichtige olie voor een optimale verhouding tussen de hoeveelheid omega-6 en omega-3* Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, ogen, immuunsysteem en spieren
 • Draagt bij tot normale bloeddruk en normale niveaus van cholesterol, calcium en triglyceride in het bloed
 • De visolie is MSC en CoC gecertificeerd, en afkomstig van Noorse duurzame visserij-industrie
 • Toegevoegde polyfenolen uit een koud geperste, hoge kwaliteit olijfolie, vitamine D3 en een verse citroen smaak
 • 100 % natuurlijk
 • Totox waarde van 4!

Gebruik:

Aanbevolen dagelijkse dosis is 0,15 ml per 1 kg lichaamsgewicht. Volwassenen die rond de 50kg wegen: 7.5 ml (ca. 1,5 theelepels) per dag. Volwassenen die meer dan 80 kg wegen: 12ml per dag. Er word aangeraden in de eerste maand een dubbele dosis te nemen om je lichaam sneller in balans te krijgen en zodat je na 4 maanden zeker op 1:5 (of zelfs minder) zit.

Waarschuwing

Raadpleeg je arts als je anticoagulantia (bloedstollende/remmende medicatie) gebruikt of als je het product wilt geven aan een kind jonger dan 1 jaar.

INGREDIËNTEN

Visolie (EPA and DHA), koud geperste olijfolie, Vitamin E (Antioxidant), Smaak (Citroen), Vitamin D3.

Voedingswaarde per aanbevolen dagelijkse dosis

Per 7,5 ml Per 12 ml
Energy 60,75 kcal 97,21 kcal
Fats
Saturated 1 381 mg 2 210 mg
Monounsaturated 3 549 mg 5 678 mg
  of which Omega-9 1 040 mg 1 664 mg
Polyunsaturated 1 295 mg 2 072 mg
  of which Omega-3 1 144 mg 1 832 mg
  of which EPA 397 mg 635 mg
  of which DHA 567 mg 907 mg
Polyphenols 0,6 mg 1 mg
Vitamin D3  6,25 mcg (125 %*) 10 mcg (200 %*)

*Of refererence value RDI

Aanvullende informatie

Essentiële vetzuren

Essentiele vetzuren zijn zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat alle lichaamsfuncties, inclusief de hersenen, spieren, bloedsomloop en ademhalingssystemen en huid werken zoals ze moeten. Vetzuren zijn onderverdeeld in omega-3, -6 en -9. Omega-3 en -6 zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam niet in staat is om deze zelf te produceren, maar we moeten dit binnen krijgen via onze voeding of via supplementen. Deze vetzuren zijn nodig voor de ontwikkeling van de hersenen, de functie van het immuunsysteem en de regulering van bloeddruk en het is zeer belangrijk om ze dagelijks binnen te krijgen om optimale ontwikkeling te verzekeren.

Een veranderd dieet

Voor de industriële revolutie , had het Westelijke dieet net zoveel omega-3 als omega-6. De laatste 40-50 jaar hebben, echter, grote veranderingen gebracht in wat we eten. We consumeren vandaag een heleboel verwerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën uit onder meer soja, zonnebloem en maïs, die tot 80% omega-6 en weinig of geen omega-3 hebben. Er is ook een opmerkelijke hoeveelheid omega-6 in diervoeding gegeven aan de dieren die de bron vormen van de dierlijke producten die we consumeren, hetzelfde kan gelden voor diervoeding gegeven aan gekweekte vis.

OMEGA-6/OMEGA-3 verhouding

Een gebrek aan evenwicht in je omega-3-6-9 vetzuren kan een groot gezondheidsprobleem opleveren. Dit geldt helaas -zonder dat we het zelf weten- voor de meeste van ons. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in een typisch Westers dieet ligt tussen 10:1 en 20:1. We krijgen steeds tot 20 keer meer omega-6 dan omega-3 binnen. De aanbevolen verhouding is 5:1, liefst minder! Tijdens de afgelopen tien jaar is de algemene kennis dat langdurige ontstekingen een drijvende factor zijn in meerdere chronische ziekten, bijv. cardiovasculaire ziekten, kanker, type 2 diabetes en obesitas. Een hogere verhouding dan 5:1 verhoogt de lengte en de ernst van inflammatoire reacties. Evenwichtige omega-6 en omega-3 kan een van de sleutels zijn voor een betere gezondheid en vermindering van chronische ziekten.

OMEGA-9

Er zijn ook omega-9 vetzuren toegevoegd en hoge niveaus van antioxidanten polyfenol van een unieke koud geperste, hoge kwaliteit olijfolie die is bekroond met de GOLD AWARD van NYIOOC. Omega-9 draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsomloop en evenwichtige bloedsuikerspiegel. De oplossing om inflammatoire reacties (onstekingsreacties) en hart-en vaatziekten te voorkomen is het verhogen van de inname van hoge kwaliteit omega-3 en omega-9, in plaats van alleen het verminderen van de inname van omega-6.

Totox waarde:

De zuiverheid van een visolie word toegekend met een TOTOX-waarde (TOTale OXidatie waarde).

TOTOX-waarde is de som van de peroxidewaarden en anisidine waarden en geeft de mate aan van oxidatie en de schadelijkheid voor levende organismen. De internationale organisatie voor producenten en fabrikanten van omega-3 oliën, GOED (Global Organization voor EPA en DHA omega-3), beveelt een bovengrens aan van de TOTOX-waarde op 26. De EU beveelt een bovengrens van 30 aan. Van de 113 onderzochte producten in het Rubin rapport voldeden slechts vier (4) producten aan de maatstaf van GOED (waarde 26). Hiervan was geen enkel product een commerciële omega-3 visolie in capsule!

De TOTOX-waarde van de Eqology Pure Arctic Oil is 4, en daarmee momenteel het beste en zuiverste omega 3 product van de wereld.

EQ Pure Arctic Oil

Resultaten laten zien dat iedereen die EQ Pure Arctic Oil voor minimaal 120 dagen heeft gebruikt, een verbeterde vetzuur balans heeft bereikt. EQ Pure Arctic Oil bevat pure omega-3 olie van kabeljauw, gevist uit de voedzame, Arctische wateren van de Noorse kust.

Goed om te weten:

Voedingssupplementen zijn geen plaatsvervanging voor een gezonde en gevarieerde voeding.
Geproduceerd volgens de GMP normen.

Eqology producten bestellen?

Wil je graag meer informatie? Maak gerust een afspraak voor een (gratis en vrijblijvend) gesprek.

Als je met de EQology producten wilt starten ga je naar de website van EQology - nl.eqology.com -, of klik hier om direct een account aan te maken. Voer vervolgens je gegevens in, maak een gebruikersnaam met wachtwoord aan en klik op registreer.

Je kunt nu producten bestellen in de webshop. Je kunt producten los te bestellen of in een automatische order van 6 maanden. De laatste optie geeft je financieel voordeel.

Geef je cellen een kickstart door de eerste maand een dubbele dosis EQ Pure Arcti Oil te nemen. Onderzoek laat zien dat je cel in de maanden daarna beter in staat is de omega-3 op te nemen.

Eqology adviseert een 6 maanden abonnement omdat je lichaam minimaal 4 maanden (120 dagen) nodig heeft voor een totale celvernieuwing. De 2e test wordt na 4 maanden afgenomen. Het lichaam heeft minimaal 6 tot 12 maanden nodig om helemaal in balans te komen. Na 6 tot 12 maanden goed gebruik van de pure arctic oil is het resultaat en herstel van cellen optimaal. Ben je overtuigd van de heilzame werking van EQ Pure Arctic Oil, of gebruikt je hele gezin de olie, denk dan eens aan een grootverpakking. Dat levert je nóg meer voordeel!

Bekijk hier een filmpje over omega 3 en omega 6:

Je kunt hier ook het EQ-magazine downloaden.

2 gedachten over “EQ Pure Arctic Oil Omega-3

  1. Happy Healthcare

   excuseer mijn vertraging in reageren. Je kunt deze fles inderdaad prima in de deur van je koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *