EPA werkt wonderen bij ADHD-ADD-ASS

Een halve gram EPA biedt positief resultaat bij kinderen met leermoeilijkheden en hyperactief gedrag

De resultaten uit de Oxford-Durham studie die begin mei 2005 werden bekendgemaakt, spreken boekdelen. Van de 117 kinderen tussen vijf en twaalf jaar die deelnamen aan deze Engelse studie gebruikten 60 kinderen een EPA-rijk voedingssupplement, 57 kinderen kregen een nepmiddel. Noch de onderzoekers, noch de deelnemers aan de studie wisten of ze het EPA-rijke voedingssupplement dan wel een nepmiddel (= placebo) gebruikten. Dit heet dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek, dé standaard voor betrouwbare resultaten. Het EPA-rijke voedingssupplement voorzag de kinderen in een dagelijkse inname van » 500 mg EPA (een omega-3 vetzuur).

Dr. Richardson en Dr. Montgomery evalueerden het hyperactief gedrag, de aandachtsproblemen en de mogelijkheid om woordjes te lezen en te spellen bij kinderen uit beide groepen.

Na drie maanden konden de behandelde kinderen drie maal zo goed lezen en scoorden ze dubbel zo goed op de spellingstest als de onbehandelde kinderen. Ook de ADHD-symptomen verbeterden aanzienlijk.

De groep kinderen die gedurende 3 maanden het nepmiddel hadden gekregen, schakelden vervolgens over op het EPA-rijke voedingssupplement, zonder dat ze dit wisten. Ook zij evolueerden hierbij na drie maanden naar een goede verbetering in hun leermoeilijkheden en gedragsproblemen.

Bij de behandelde groep werd de therapie intussen verder gezet. Na 6 maanden was de inname van het EPA-rijke voedingssupplement even doeltreffend als Rilatineâ (het meest gebruikte geneesmiddel bij ADHD) om de aandachtsproblemen te verbeteren en de hyperactiviteit te onderdrukken. In de lees- en spellingstesten bleven deze kinderen even goed tot steeds beter scoren.

Hyperactief gedrag en leermoeilijkheden door problemen met lezen en schrijven of een tekort aan aandacht kennen nu een sterk onderbouwde natuurlijke aanpak: de dagelijkse inname van » 500 mg EPA, gedurende minstens drie maanden.

Bron: Richardson AJ, Montgomery P. The Oxford-Durham study: a randomized, controlled trial of dietary supplementation with fatty acids in children with developmental coordination disorder. Pediatrics 2005 May; 115(5):1360-6.

Klinkt je dit bekend in je oren? Dat mag ook wel, deze onderzoeksresultaten zijn in 2005(!!) al gepubliceerd. Dat is bijna 15 jaar geleden en nog steeds laten wij onszelf overvoeren met Omega-6-rijke voedingsmiddelen.

Het staat er écht "Hyperactief gedrag en leermoeilijkheden door problemen met lezen en schrijven of een tekort aan aandacht kennen nu een sterk onderbouwde natuurlijke aanpak: de dagelijkse inname van » 500 mg EPA, gedurende minstens drie maanden"

In 2005 was dit nog wel een dingetje, en voor de meeste visolie moet je daar toch nog steeds een flinke aantal capsules slikken om aan 500mg EPA te komen.

En áls je dan visolie kiest, kies er dan één van een geweldige versheid, die duurzaam geproduceerd wordt en ook nog eens de laagste totox-waarde van de wereld heeft!

Náást dat EPA (in de juiste dosis > 500mg/dag) geweldig helpt bij hyperactief gedrag; is een óók nog eens goed voor:

  • Goed voor je hart: dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA draagt bij aan een normale hartfunctie
  • Goed voor je hersenen: Dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan een normale hersenfunctie. Voor zwangere en borstvoedende vrouwen geldt: 200 mg DHA bovenop de dagelijkse inname van 250 mg EPA + DHA draagt bij aan een normale hersenontwikkeling van de foetus / het kind
  • Goed voor je zicht: dagelijkse inname van 250 mg DHA draagt bij aan behoud van normaal zicht. Voor kinderen tot 1 jaar is dat 100 mg DHA
  • Goed voor het immuunsysteem: dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem
  • Goed voor bloeddruk en triglyceriden niveau: dagelijkse inname van 2.000 – 5.000 mg EPA + DHA draagt bij aan behoud van een normale bloeddruk en triglyceriden niveaus
  • Goed voor de spierfunctie: dagelijkse inname draagt bij aan een normale spierfunctie

Met een normale dagdosis van Eqology visolie, kom je al aan 500mg. De eerste maand adviseren we je een dubbele dosis te nemen, een soort kick-start. Het herstellen van de vetzuurbalans in je cellen kost zo'n  4-5 maanden. Het is geweldig motiverend om -behalve in het gedrag- óók in cijfers te kunnen zien wat het effect is van omega-3 op je lichaam; met een halfjaar-premiumpakket krijg je twee vingerpriktesten (à € 84,-) er praktisch voor niets erbij! 

Gun jezelf - én je kind - een natuurlijke en duurzame oplossing voor alle drukte

Ik beveel in mijn praktijk in elk geval niets anders meer aan.

Leave a Reply

close

Ken je iemand die dit bericht niet mag missen? Stuur het gerust door :)