Spring naar inhoud

Divacup

Waarom kies ik voor Divacup?

Na zelf eens een nasty ontsteking opgelopen te hebben van tampongebruik, vond ik het maar een gedoe met maandverband. Helemaal bij zwaardere menstruatie is de kans op doorlekken reëel. Daarbij, ook het doorsnee maandverband is van chemisch gebleekt materiaal gemaakt en daar had ik mijn buik wel van vol. Daarbij wil je je dochter natuurlijk ook niet blootstellen aan het gevaar van mogelijk vruchtbaarheidsbeperkende ontstekingen down under. Toch?

De Divacup is een gezond en herbruikbaar alternatief voor tampons en maandverband én draagt bij aan een beter milieu.

Het is een gemakkelijk en schoon in gebruik alternatief wat tot 12 uur lekvrije bescherming biedt tijdens je menstruatie. Vrouwen die de Divacup gebruiken geven aan zich vrouwelijker te voelen en vaker jurkjes en rokjes te dragen dan toen ze tampons of maandverband gebruikte. Het draagcomfort is voor deze vrouwen de motivatie om de Divacup te gaan en vooral te blijven gebruiken. Daarbij zijn sportactiviteiten en een strand- en zwembadbezoek ineens geen 'gedoe' meer. Lekker sporten of zwemmen zonder gevaar op doorlekken. De divacup zuigt zich bij inbrengen al een beetje vacuüm. Mits je de juiste maat kiest.

Divacup maatvoering
De Divacup is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en past heel goed in een actief leven. De Divacup wordt geleverd in twee maten:

• Type 1 - Geschikt voor vrouwen jonger dan 30 die (nog) niet bevallen zijn van een kind.
• Type 2 - Geschikt voor vrouwen ouder dan 30 of vrouwen jonger dan 30 die zwanger zijn geweest.

Daarnaast kun je de Divacup ook kopen in een voordelige set met Divawash en/of magnetronsterilistator

Divacup 1 -small-

Divacup 2 -large-

Uitkoken met de magnetronsterilistator
Veel vrouwen vinden het prettig hun menstruatiecup aan het eind en / of begin van de menstruatie uit te koken. Dat kan en deze magnetron sterilisator maakt het je een stuk gemakkelijker. Tijdens de menstruatie zelf is schoonspoelen met warm water voldoende. Eventueel kan hierbij ook gebruik worden gemaakt van een ongeparfumeerde zeep, Divawash of een biologisch reinigingsmiddel.

Divawash
Divawash is een uitgekiend wasmiddel om je Divacup te reinigen, met als kenmerken:
• Afgestemd op de natuurlijke PH-waarden (zuurgraad)
• Zacht en parfumvrij, ook geschikt voor de gevoelige huid
• Geconcentreerde formule (minder milieu-belastend)
• 100% gemaakt van plantaardige ingrediënten
• Proefdier vrij
• Bevat geen gifstoffen

Voordelen van de Divacup
Doordat de cup niet absorbeert gaan veel vrouwen korter en minder heftig menstrueren. Ook ander menstruatieklachten kunnen afnemen. Menstruatiecups hebben geen negatieve invloed op het vaginale milieu en kunnen daarom vaginale klachten en ongemakken ook buiten de maandstonden verminderen. Helpt bij het voorkomen van vaginale droogte, schimmelinfecties en afscheiding en het daardoor bijvoorbeeld minder zin hebben om te vrijen.

Hoe werkt de Divacup?
De Divacup biedt tot 12 uur bescherming tijdens de menstruatie. De herbruikbare menstruatiecup wordt door de bekkenbodemspieren of zijn plaats gehouden. Binnen 12 uur verwijder de cup door een vinger langs de zijkant te drukken en de vacuümzuigkracht te verbreken. Daarna kun je de cup verwijderen door aan het steeltje aan de onderkant te trekken. Het menstruatiebloed giet je in het toilet en de cup spoel je af. Daarna kun je hem opnieuw inbrengen.

Tot slot
Met de Divacup kun je veel besparen; of simpel gezegd: ""Een vrouw gebruikt gemiddeld 11.000 tampons (dat is zo'n 2400 euro en 600 kg niet-recyclebaar afval). Van de herbruikbare menstruatiecup heb je er maar 3 a 4 in je leven nodig. Tel uit je winst!

De menstruatiecup beschermt niet tegen soa's of zwangerschap en moet voor het vrijen verwijderd worden.

Bestel direct bij bol.com en check de voordeelverpakkingen.