Spring naar inhoud

8 redenen voor een thermogram

Moeten we nog wel 'zomaar' met een röntgenonderzoek instemmen?

Niet volgens Dr. Peter Gøtzsche, voormalig directeur van het Nordic Cochrane Collaboration in Copenhagen (Denemarken). IPeter Gotzschen 2012 stelde hij al: “Het is tijd te onderkennen dat het bevolkingsonderzoek borstkanker niet langer op deze manier uitgevoerd kan worden”. In zijn boek "Mammography Screening: Truth, Lies and Controversy,” brengt Gøtzsche naar voren dat bij elke 2.000 onderzoeken, mogelijk 1 vrouw wordt gered, maar dat er tegelijkertijd 10 beschadigd worden. Hij stelt verder dat de huidige aanpak voor vroegtijdige opsporing van borstkanker -door massaal bevolkingsonderzoek- op zijn best ontoereikend en in het slechtste geval gevaarlijk is. Tegen de tijd dat met röntgenonderzoek een afwijking gevonden wordt, is die vaak al 7 tot 9 jaar in ontwikkeling. Volgens Gøtzsche kun je op geen enkele denkbare manier spreken van “vroegtijdige opsporing”. Als je de techniek van thermografie kent, begrijp je dat dit een essentieel onderdeel is van je reguliere gezondheidsplan.

REDEN 8 – RISICOBEOORDELING
Iemand die met een hoog risico van zorg wordt beoordeeld, vragen wij -via de huisarts- een anatomisch vervolgonderzoek te laten uitvoeren zodat een volledige evaluatie ontstaat.

REDEN 7 - LANGDURIGE OPVOLGING
Zodra een baseline is vastgesteld, kunnen toekomstige wijzigingen worden vergeleken om te bepalen of de toestand stabiel is, verbetert of verslechtert.

REDEN 6 - ALLE VORMEN EN CONDITIES
Thermografie kan worden gebruikt om alle vrouwen (en mannen) te onderzoeken, omdat de grootte of vorm van de borst, borstimplantaten of mastopathie niet uitmaakt.

REDEN 5 - CONTROLE
Thermografie kan de effectiviteit van de behandeling volgen en de invloed van eventuele hormonale invloeden volgen op de (borst)gezondheid.

REDEN 4 - VROEG WAARSCHUWINGSSYSTEEM
Omdat thermografie een zich ontwikkelende aandoening kan 'zien' , vormt het bij uitstek een vroegtijdig waarschuwingssysteem. 

REDEN 3 - VOOR ALLE LEEFTIJDEN
Een goed thermogram is niet alleen geschikt voor de leeftijdsgroep 50-75 jaar, het is immers niet afhankelijk van de dichtheid van je borstweefsel. Ook van 25 tot 50 jaar staat je een secuur onderzoek te wachten. Alleen als je borstvoeding geeft, zal een borstonderzoek niet zoveel opleveren omdat je borsten dan fysiologisch keihard aan de slag zijn. En om helemaal volledig te zijn; voor dames van 75+ is een thermografische studie uiterst waardevol.

REDEN 2 - FUNCTIEMETING
Thermografie kan fysiologische veranderingen zichtbaar maken -hoe je lichaam reageert op verstoring-. Meestal vele jaren vóór een structurele -anatomische- verandering plaatsvindt.

REDEN 1 - 100% VEILIG
Thermografie meet de natuurlijke lichaamswarmte. Er is geen straling bij betrokken, er dringt niets binnen, er zit niemand aan je én je ervaart absoluut geen pijn.

Omdat een röntgenonderzoek vroegtijdig vaak niets kan zien, is het verstandig éérst een thermogram te maken en -als een hoog niveau van zorg geconstateerd wordt- daarna andere tests (zoals echografie) in te zetten. Met een Vrouwen Gezondheidsonderzoek kan thermografie nog beter de reden zien waarom een cliënt een bepaald  niveau van zorg heeft. Vervolgens kunnen we -ook door middel van gerichte verwijzing- een preventief programma inrichten om de risicofactoren te verminderen. Deze aanpak is veel zinvoller dan vrouwen -massaal- een mammogram te laten ondergaan, wat pijn of schade kan veroorzaken. Dan heb ik het nog niet eens over de verwarring en angst die toeslaat als gevolg van onduidelijke of vals positieve resultaten, of DCIS.

Het Medisch Dossier besteedde in 2012 al uitgebreide aandacht aan de bevindingen van Dr. Gøtzsche. Dit exemplaar is nog na te bestellen. Dr. Gøtzsche staat hierin niet alleen;  Dr. Ben Johnson legt bijvoorbeeld uit waarom thermografie in combinatie met echografie zo waardevol is). Ook Dr. Veronique Desaulniers, informeert vrouwen wereldwijd over zinnige borstgezondheid en onderzoek of follow-up met thermografie. Wil je (veel) meer weten over The Truth about Cancer? Meld je hier aan zodat je bij de volgende viewing -gratis- de hele reportage kunt zien.

HappyHealthcareThermografie is een veilige onderzoeksmethode voor proactieve borstgezondheid.
Kijk hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start chat
1
Waar kan ik je bij helpen?