Spring naar inhoud

3 jaar alcoholvrij

Al drie jaar geen druppel alcohol!

Voor gék werd ik verklaard, toen ik drie jaar geleden aankondigde dat ik mezelf een 100-dagen-challenge opgelegd had. Als verstokte kroeg- en terrastijger was ik benieuwd of ik 100 dagen door kon komen zonder één druppel alcohol te nuttigen. Geen fijn demi-wijnarrangementje bij een geweldig diner, geen wijnproeverij (met een SWEN1 in the pocket was dat wel een dingetje, geen bierproeverijtje met vrienden in mijn favo biercafé, geen doorzakavondjes meer met vriendinnen, waarbij de weg naar huis altijd korter leek dan de weg er heen, gelukkig kon ik er lopend naartoe ;), nou ja, je kent het wel...

Het is me allemaal zwáár meegevallen. Helemaal als je bedenkt dat ik met mijn vrienden nóóit koffie/thee oid dronk, maar dat we altijd een "wijntje/biertje deden". Geen één moment heb ik de behoefte gehad ook maar een slók van mijn ooit favoriete drankje te willen. Dat is mazzel, dat snap ik. Gek genoeg ben ik 30 jaar geleden zo ook van mijn rookgewoonte afgekomen. Cold Turkey, zonder zucht.

En natuurlijk was het niet allemaal rozengeur, ik werd écht wel minder automatisch meegevraagd naar terrassen en avondjes uit, of etentjes. En ik ben maar gestopt de keren te tellen dat ik "doe niet zo ongezellig' naar mijn hoofd kreeg, of 'water haal je maar uit de kraan op het toilet, daar gaan we niet voor betalen' en dat ik dan -omdat ik het heel normaal vind te betalen voor je verteer in een gelegenheid, dan maar zelf één glaasje water bestelde... Eigenlijk heel naar allemaal. Ook al omdat degenen die het zeiden, tot dan toe drinking buddies van me waren. , )er van die situaties waarvan je in een serieuze -of minder serieuze- dip schiet. Het is helemaal niet verkeerd om daar eens even aan toe te geven. Dippen is net als vervelen, een kunst. Je komt er namelijk aan de andere kant altijd beter uit. Je hebt weer wat geleerd.

Mijn derde nuchtere verjaardag was een mooie gelegenheid om eens een lijstje te maken van wat het me nou heeft opgeleverd; geen drank.

Mijn laatste biertje dronk ik op 19 mei vrijdag 19 mei 2017. Na de uitvaart van mijn moeder.

De laatste twee jaar, wijdde ik hier een berichtje aan op facebook, ik kreeg dan letterlijk hónderden felicitaties. Ik leek wel een enorme prestatie geleverd te hebben. Het enige wat ik had gedaan was besluiten geen alcohol meer te drinken, voor 100 dagen, mind you. En die honderdste dag kwam en ging, en ik had geen enkele behoefte aan een vers glas witte wijn of een koel getapt speciaalbiertje.

Ik heb -zoals je net las- niet alleen maar leuke ervaringen gespaard in di drie jaar, maar wel heel veel voordelen gemerkt.

Stoppen met drinken is misschien wel één van mijn beste beslissingen geweest. Totnutoe.

happiness is a habit happy healthcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *